tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Završen projekt ČIJI JE OVO GRAD?

11 godina s Vama!

Završen projekt ČIJI JE OVO GRAD?

Žutinel
Foto: Društvo arhitekata Varaždin
Objavljena publikacija Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj

Objavom publikacije „Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj“ završava provedba projekta „Čiji je ovo grad?“, koji je u periodu od siječnja do prosinca 2018. godine provodilo Društvo arhitekata Varaždin u partnerskoj suradnji sa još četiri lokalna društva arhitekata: Društvom arhitekata Istre - Societa architetti dell’Istria, Društvom arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, Društvom arhitekata Šibenik i Društvom arhitekata Zadra, uz financijsku podršku Zaklade Kultura Nova.

 

20180619_113424 Završen projekt ČIJI JE OVO GRAD?

radionica Završen projekt ČIJI JE OVO GRAD?Susret arhitekata održao se u sklopu Kvartart festivala u Zadru ove godine

  

Publikacija objedinjava i sistematizira razmijenjena znanja i iskustva tijekom provedbe projekta te daje prikaz suvremenih i inovativnih metoda za planiranje koje mogu biti korisne u razmatranju budućih aktivnosti vezanih za unapređenje javnih prostora u hrvatskim gradovima. Naglasak je stavljen na pobuđivanje interesa javnosti, uključivanje lokalne zajednice, ispitivanje i testiranje potencijalne namjene i različitih načina korištenja te integralno sagledavanje prostora.

 

Publikacija je namijenjena arhitektima, urbanistima, krajobraznim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima, predstavnicima lokalne uprave, javnih institucija, ali i predstavnicima civilnih udruga i građanima koji se žele aktivno uključiti u promišljanje svog životnog okruženja. Nastala je s namjerom da znanja o suvremenom planiranju javnih prostora izađu izvan okvira provedbe projekta „Čiji je ovo grad?“ i budu dostupna što većem broju ljudi. Edukacija i podizanje svijesti o značaju javnih prostora te komunikacija između svih dionika, preduvjeti su sustavnih promjena u pristupu planiranju i uređenju javnih prostora u Hrvatskoj.

 

Publikacija „Smjernice za planiranje javnih prostora u Hrvatskoj“ dostupna je na https://drive.google.com/open?id=16FR4_4ApHRzONFdimDGvvEntnrzUGKXx

Publisher:
gradimozadar.hr