tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Ministar Predrag Štromar posjetio tvornicu kamene vune ROCKWOOL u Pićnu

11 godina s Vama!

Ministar Predrag Štromar posjetio tvornicu kamene vune ROCKWOOL u Pićnu

Ministar Štomar u obilasku tvornice ROCKWOOL u Pićanu
Foto: ROCKWOOL Adriatic
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u ponedjeljak je boravio u službenom posjetu Istarskoj županiji u sklopu kojeg je posjetio i tvornicu kamene vune ROCKWOOL

U pratnji direktora tvornice Aleksa Fonovića i voditeljice korporativnih poslova Anđelke Toto Ormuž, ministar Predrag Štormar je obišao tvornicu i upoznao se s procesom proizvodnje kamene vune. Pridružili su im se načelnik Općine Pićan, Ivan Franković i saborski zastupnik Tulio Demetlika.

 

Zajednika_fotografija_-_ministar_tromar_zastupnik_Demetlika_naelnik_Frankovi_Anelka_Toto_Ormu_i_Aleks_Fonovi_ROCKWOOL Ministar Predrag Štromar posjetio tvornicu kamene vune ROCKWOOL u Pićnu

 

Ministar je zadovoljan viđenim napomenuo: “U jeku energetskih obnova zgrada lijepo je vidjeti domaće proizvođače izolacijskih materijala zahvaljujući kojima će zgrade i kuće ne samo štedjeti energiju već će biti i sigurnije, prvenstveno u slučaju požara. Odlično je to što koriste hrvatski kamen kojemu u proizvodnji daju dodanu vrijednost te velik dio izvoze, a čime doprinose gospodarskom rastu.”

 

Direktor tvornice Aleks Fonović istaknuo je “S obzirom na sve veće potrebe tržišta za izolacijskim materijalima, mi u tvornici smo uložili znatan trud u optimizaciju proizvodnog procesa te povećali alokacije kamene vune za hrvatsko tržište. Domaćini su goste također upoznali s planovima daljnjih aktivnosti i investicija. „Radi bolje opskrbe i distribucije namjeravamo proširiti skladišne kapacitete naše tvornice,“ dodao je Fonović.

 

obilazak_tvornice Ministar Predrag Štromar posjetio tvornicu kamene vune ROCKWOOL u Pićnu 

Na ovu izjavu nadovezao se načelnik Općine Pićan, Ivan Franković koji je pojasnio da Općina intenzivno radi na novom urbanističkom planu uređenja industrijske zone koji se očekuje u proljeće ove godine. “Suradnja s tvornicom ROCKWOOL je dobar primjer suživota lokalne zajednice i tvrtke, jer ROCKWOOL pozitivno utječe na razvoj naše općine. Svjedoci smo da poštuju visoke ekološke standarde što nam je jako važno jer brinemo za zdravlje naših ljudi i okoliš.”

 

zajedniak_fotografija_RW_tim_i_ministar_s_gostima Ministar Predrag Štromar posjetio tvornicu kamene vune ROCKWOOL u Pićnu

 

Razgovora je bilo i o budućoj cesti Išišće Kloštar koja je trenutno u fazi izrade projekta. Riječ je o prometnici koja će značajno skratiti put do i od tvornice te će neupitno utjecati na razinu sigurnosti jer će prolaziti kroz nenaseljeno područje. Domaćini su ministru i gostima predstavili i novu investiciju u proširenje skladišnih kapaciteta.


Publisher:
gradimozadar.hr