tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Maroko u srcu Istre

11 godina s Vama!

Maroko u srcu Istre

Uređenje istarske kuće Home lunge u marokanskom stilu potpisuje zadarsko-istarski dizajnerski tim Illeconcept

Danas kad je svijet postao globalno selo, a udaljena mjesta i kulture mnogo „bliža“, što kroz pristupačne letove, ali i brojne društvene mreže putem kojih se možemo inspirirati, kuća u Medulinu lako postaje pravo marokansko zdanje.

 

2 Maroko u srcu Istre

 

U mnoštvu apartmana i kuća za turistički najam bitno je ponuditi nešto drugačije, a kako bismo postigli izgled interijera baš onakvim kakav želimo, ponekad je potrebno povjerenje prepustiti profesionalcima. 

 

Vlasnici kuće Home lunge, smještene u selu Munida kraj Medulina, povjerili su uređenje interijera zadarsko-istarskom dizajnerskom timu.

 

Mladi dizajnerski tim Illeconcept uredio je interijer i brendirao kuću za najam. Zamolili smo ih da nam ukratko opišu svoju marokansku pustolovinu;

 

11 Maroko u srcu Istre

 

Uređenjem ovog interijera upoznali ste se i s marokanskim stilom, možete nam ukratko opisati glavna obilježja ovog stila uređenja?

 

S obzirom na to da se radi o afričkoj zemlji, smještenoj na obali Sredozemnog mora i Atlantskog oceana, Maroko ima vrlo zanimljive utjecaje na stil i dizajn. Oni su odražaj bogatstva kulture i tradicije kao i samog geografskog područja. Neka od obilježja su dekorativne pločice u raznim oblicima i bojama. Također se vole poigrati s različitim teksturama i upečatljivim bojama, bilo da se radi o tkanini, namještaju ili zidovima.

 

9 Maroko u srcu Istre

 

Koje ste materijale i boje koristili?

 

Klijentica je htjela da kuća odiše autentičnim stilom tog podneblja stoga smo imali na umu vrste materijala koje se koriste u Maroku, pa smo nastojali kroz proizvode koji su nam bili dostupni ostati vjerni željama klijentice. U kuhinji i kupaonici krenuli smo s dekorativnom keramikom specifičnog marokanskog uzorka, dok smo ostatak interijera prilagodili tipičnim marokanskim bojama kao što su kraljevsko plava, fuksija te boja pijeska. Materijale koje smo koristili jesu uglavnom prirodni, drvo i kamen.

 

15 Maroko u srcu Istre

 

Gdje ste nabavljali namještaj i dekoracije, s kojim ste se problemima pritom susretali?

 

Namještaj smo nabavljali u Hrvatskoj, a veliki dio smo dali izraditi po mjeri.

 

13 Maroko u srcu Istre

 

Ostatak dekorativnih elemenata klijentica je nabavljala direktno iz Maroka. Glavni je problem bio nedostatak autentičnosti u domaćoj ponudi, no osim toga susretali smo se i s kašnjenjem dostave materijala te drugim logističkim poteškoćama.

 

Da li ste zadovoljni rezultatom ili postoje neki detalji koje ipak nije bilo moguće odraditi i zašto?

 

Naša je klijentica u potpunosti zadovoljna rezultatom što nam predstavlja uspješno odrađen projekt. Nismo naišli na detalje koje nije bilo moguće odraditi osim manjih poteškoća oko rokova, međutim nalazili smo kreativna rješenja za svaku prepreku.

 

5 Maroko u srcu Istre

 a7 Maroko u srcu Istre

10 Maroko u srcu Istre

12 Maroko u srcu Istre

16 Maroko u srcu Istre

17 Maroko u srcu Istre

6 Maroko u srcu Istre

7b Maroko u srcu Istre

a2 Maroko u srcu Istre

 

Izvor: 

Home lunge

Illeconcept

Publisher:
gradimozadar.hr