tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hitnim pozivom na dekarbonizaciju obilježeno završno predavanje GBPRO-a

11 godina s Vama!

Hitnim pozivom na dekarbonizaciju obilježeno završno predavanje GBPRO-a

U sklopu završnog predavanja sedme generacije Green Building Professional (GBPRO) edukacije održano predavanje Matta Grocoff-a, kojim se poziva na hitno djelovanje u borbi protiv dekarbonizacije!

Povodom trodnevnog boravka g. Matta Grocoffa u Hrvatskoj, osim glavne prezentacije na konferenciji, Matt je održao i predavanje u okviru Green Building Professional (GBPRO) edukacije pod nazivom: „Addressing the Climate Emergency: How to AchieveDecarbonization at the Building and Community Scale“, 20.03.2019. godine, u zgradi tvrtke Tehnika d.d.

 

Matt Grocoff, jedan je od najpoznatijih američkih zagovornika u području zaštite okoliša, zelene i održive gradnje, renomirani pisac, govornik i osnivač THRIVE Collaborative.

 

Matt_Grocoff Hitnim pozivom na dekarbonizaciju obilježeno završno predavanje GBPRO-a

 

Ovim predavanjem Matt je pozvao sve okupljene da hitno djeluju u borbi protiv dekarbonizacije! Matt je kroz predavanje posebnu pozornost posvetio i obnovi najstarije kuće u Sjevernoj Americi koja je rekonstrukcijom postigla nultu potrošnju energije.

 

U sklopu predavanja, održana je i radionica pod nazivom: „Marshmallow challenge“, gdje su sudionici sa određenim elementima morali konstruirati najvišu zgradu. Svaka grupa od 4 sudionika, na raspolaganju je imala 20 špageta (štapića), ljepljivu traku, metar špage te 1 marshmallow i 18 minuta. Cilj je bio konstrukcijom zgrade najviše visine održati marshmallow na vrhu. Nekolicini je to i uspjelo – najviša zgrada imala je 86.5 centimetara.

 

Ovim predavanjem i radionicom, završena je 7. generacija Green Building Professional 18/19 edukacije te su polaznicima koji su edukaciju uspješno završili, dodijeljeni certifikati. Time su stekli titulu certificiranog stručnjaka zelene gradnje - pogledajte popis dosadašnjih certificiranih stručnjaka. U tijeku su upisi na Green Building Professional 19/20 edukaciju koja počinje u rujnu 2019. godine - saznajte više informacije ovdje i osigurajte Vaše mjesto na vrijeme!

 

DSC_0029 Hitnim pozivom na dekarbonizaciju obilježeno završno predavanje GBPRO-a

 

Nakon ove zabavne radionice i dodjele certifikata, sudionici su krenuli u stručni obilazak GTC Matrix A zgrade koja će biti certificirana prema LEED Gold certifikatu, na Slavonskoj aveniji, gdje ih je dočekao Arn Willems, General Manager GTC-a i potpredsjednik Upravnog odbora HSZG-a, te pozdravio sve prisutne s par uvodnih riječi. Nadalje, Hrvoje Kvasnička ukratko je objasnio parametre LEED karakteristika na samoj zgradi te su gđa Suzana Babić Tkalčević, voditeljica projekata u GTC Matrix, i g. Hrvoje Jelić, ispred tvrtke Interkonzalting, zajedno sa svim okupljenima obišli cijelu zgradu.

 

Matrix Office Park je poslovni centar koji tvrtkama nudi suvremene i kvalitetne urede za najam. Matrix Office Park sastoji se od dvije zgrade osmišljene da zadovolje zahtjeve nove generacije tvrtki, poduzetnika, klijenata i zaposlenika koji posluju u dinamičnom i stalno promjenjivom okruženju. Pruža poticajnu i ugodnu okolinu, stvorenu za uspješan i kreativan rad. Atraktivan i funkcionalan arhitektonski dizajn, suvremeni prostori te 'zelena' gradnja pružaju idealno poslovno okruženje. Zgrade su dizajnirane u skladu s LEED Gold standardom, a energetska učinkovitost ocijenjena im je A+ razredom. Zgrade certificirane LEED Gold certifikatom mijenjaju percepciju o procesu dizajna, građenja, upravljanja i održavanja zgrada, a brojna istraživanja pokazuju kako boravak i rad u takvim zgradama povećava produktivnost.

 

BROŠURA

Osim polaznika GBPRO edukacije, predavanju i obilasku su prisustvovali i sudionici projekta CPD4GB (koordinator projekta je HIS), kao i studenti Sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, a sve ovo omogućio je Hrvatski inženjerski savez, koji je inicirao dolazak g. Matta Grocoffa, pod posebnim pokroviteljstvom Američkog Veleposlanstva.

Publisher:
gradimozadar.hr