tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

11 godina s Vama!

Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

Foto: Saša Ćetković
REKONSTRUKCIJA I UREĐENJE LJEKARNE U VELIKOJ GORICI

Primarna namjena ljekarne kao zdravstvene ustanove u suvremeno je doba dopunjena brojnim dodatnim funkcijama, a prostori ljekarne imaju zadaću da funkcionalno i estetski zadovolje korisnike, djelatnike i pacijente. Ljekarna nove generacije je javni prostor u kojem izgled i dizajn trebaju zadržati jasnoću i čistoću.

 

Ljekarna_VG1 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

 

Postojeći prostor ljekarne u Velikoj Gorici rekonstrukcijom je proširen i nanovo organiziran, poštujući zahtijevane parametre i postavljene uvjete. Početni zadatak bio je spojiti prizemlje i podrum stubištem te podrumsku etažu staviti u funkciju popratnih sadržaja same ljekarne. Doživljajni naglasak stavljen je na prostor officine, koja zahvaljujući velikim ostakljenim površinama i dvostranoj tlocrtnoj orijentaciji ostvaruje kontakt s ulicom te ostavlja dojam svijetlog, čistog i prozračnog prostora. Sav je namještaj izrađen po mjeri, uz dobru komunikaciju s investitorom kako bi se postigla optimalna radna funkcionalnost.

 

Ljekarna_VG3 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

 

U novouređenom prostoru ljekarne prevladavaju materijali visokih estetskih i fizičkih karakteristika, ujedno i jednostavni za čišćenje i održavanje. U officini su korišteni materijali višeg cjenovnog razreda kao kerrock i medijapan, a u sporednim prostorijama iverali. Najupečatljiviji element interijera svakako je pult izveden kao jedna cjelina od kerrocka u bijeloj boji, materijala otpornog na habanje i bez vidljivih spojeva. Protutežu smirenim i neutralnim elementima u officini čini razigrana ovješena rasvjeta.

 

Ljekarna_VG4 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

 

Osnovna težnja projektnog tima bila je dobiti suvremen prostor u kojem su usklađene estetika i funkcionalnost, međusobno se isprepliću te čine prostor ugodnim za korisnike, kako djelatnike, tako i pacijente.

 

Ljekarna_Velika_Gorica Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

 

Projektant: Arhitektonski studio Križnjak (Martina Križnjak dipl.ing.arh. i Robert Križnjak, dipl.ing.arh.)

Investitor: Ljekarne zagrebačke županije

Objekt: Ljekarna u Velikoj Gorici

Fotograf: Saša Ćetković

 

Ljekarna_VG2 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

Ljekarna_VG Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

Ljekarna2 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

Ljekarna1 Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

Ljekarna Dizajn i arhitektura ljekarne budućnosti

Publisher:
gradimozadar.hr