tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Tvornicu kamene vune posjetilo stotinu studenata i njihovih profesora

11 godina s Vama!

Tvornicu kamene vune posjetilo stotinu studenata i njihovih profesora

Tvornicu kamene vune ROCKWOOL Adriatic posjetilo je stotinu studenata sa zagrebačkog sveučilišta i to s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta
elektrotehnike i računarstva, Građevinskog fakulteta te Prirodoslovno matematičkog fakulteta.

ROCKWOOL već godinama iznimno kvalitetno surađuje s akademskom zajednicom. Ovo je sedma godina zaredom kako studenti u sklopu projekta ROCKWOOL i studenti organizirano posjećuju tvornicu kamene vune.

 

Nensi Runko iz odjela komunikacija je predstavila ROCKWOOL Grupu i upoznala prisutne s prednostima upotrebe kamene vune u građevinskom sektoru. Tijekom obilaska proizvodnog pogona, studenti su sudjelovali u posebno za njih pripremljenim tematskim radionicama prema interesima fakulteta.

 

Direktor tvornice Aleks Fonović pozdravio je okupljene i ukratko predstavio aktivnosti i značaj tvornice. Naglasio je iznimnu važnost kvalitetnih radnika i visoko-kvalificiranih stručnjaka za uspješno poslovanje tvornice.

 

predmeti_u_kuici_small_compressed Tvornicu kamene vune posjetilo stotinu studenata i njihovih profesora

 

„Zadovoljstvo nam je ugostiti studente te im za vrijeme njihova studija približiti proizvodni proces i visoke tehnologije koje koristimo u tvornici jer im se tako nadopunjavaju teoretska znanja koja stječu tijekom studija. Interesantno je da su već nekoliko studenata koji su odrađivali praksu kod nas danas naše kolege.”

 

Voditeljica korporativnih poslova, Anđelka Toto-Ormuž naglasila je: “Godinama ulažemo velike napore kako bismo pridonijeli podizanju razine svijesti o tome koliko je obrazovanje važno za razvoj konkurentne Hrvatske.

Ovakvi susreti sa studentima samo su jedan dio, a po našem programu stipendiranja prepoznati smo među studentskom populacijom i općenito akademskoj zajednici.

Nadamo se da će unatoč trendu iseljavanja mladih i obrazovanih ljudi, naš primjer pokazati mladima da postoji perspektiva za njih u Hrvatskoj.”

 

Profesorica na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, Ivana Banjad Pečur, koja je također zajedno sa studentima bila u posjetu tvornici, naglasila je važnost organizacije ovakvih događanja: ”Suradnja tvornice i fakulteta je sjajan primjer kako bi gospodarstvo i akademska zajednica općenito trebali funkcionirati.

 

kuica_u_plamenu_small_compressed Tvornicu kamene vune posjetilo stotinu studenata i njihovih profesora

 

Mi na fakultetu naravno pružamo teoretska znanja, ali ovakve posjete industrijskim pogonima uvijek su dobrodošla nadogradnja onome što studenti uče na fakultetima.

 

Nadam se da će i mnogi drugi predstavnici industrije krenuti ovakvim primjerom”. Studenti su također u drugom dijelu ovog interaktivnog druženja održali prezentacije svojih projekata na kojima su aktivni.

Osim upoznavanja s procesom proizvodnje kamene vune, prirodnim, ekološko prihvatljivim izolacijskim materijalom koji se može u potpunosti reciklirati, studenti su nazočili uživo izvedenom testu paljenja kućice od kamene vune.

 

kuica_u_plamenu_2_small_compressed Tvornicu kamene vune posjetilo stotinu studenata i njihovih profesora

 

Kućica - u koju su prije testa studenti stavili mobitel, ruž za usne i USB - bila je izložena velikoj vatri pune tri minute uz nazočnost vatrogasaca iz Javne vatrogasne postaje Labin. Uvjerili su se kako su unatoč velikoj buktinji svi ti predmeti ostali netaknuti budući da je kamena vuna otporna na vatru i na taj način štiti građevine u slučaju požara.


Publisher:
gradimozadar.hr