tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

11 godina s Vama!

REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

Foto: Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, dipl. ing. arh.
Studentski dom Bruno Bušić, izgrađen prije 40 godina za potrebe održavanja Mediteranskih igra 1979., obnavlja se i dograđuje
u sklopu investicije vrijedne 62 milijuna kuna

U posljednjih nekoliko godina grad Split postao je važno turističko odredište. Sve se više stanova pretvara u apartmane te danas studenti vrlo teško mogu pronaći povoljan smještaj izvan studentskih domova.

 

Slika_11 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Osim cijene, problem je što se početkom turističke sezone studenti iz takvih stanova moraju iseliti pa se nađu na ulici neposredno prije ili tijekom ljetnih ispitnih rokova, čega je svjestan i Studentski centar Split, pa novom investicijom planira proširiti svoje smještajne kapacitete.

 

Slika_14 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Studentski dom Bruno Bušić upravo se obnavlja i dograđuje u sklopu investicije vrijedne 62 milijuna kuna, od čega se 32,5 milijuna kuna sufinancira iz europskih fondova. Riječ je o (za sada) najvećemu pojedinačnom iznosu odobrenom za infrastrukturna ulaganja u Splitu. Izgrađen je davne 1979. za potrebe održavanja Mediteranskih igara, no prošlo je više od 40 godina otkako su u njega ušli prvi stanari. Dotrajao je do te mjere da više nije bio siguran za korisnike pa je zatražena njegova hitna sanacija.

 

 

Slika_16 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Arhitektonski projekt izradio je Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, dipl. ing. arh., a projekt rekonstrukcije zgrade izradio je prof. dr. sc. Alen Harapin s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

 

Svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Studentskog doma Bruno Bušić u Splitu održano je 14. studenoga 2018. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, i Ivan Parčina, predsjednik Uprave tvrtke Tromont d.o.o., koja je izabrana za glavnog izvođača radova. Upravljanje projektom i administracijom vodi zajednica ponuditelja koju čine tvrtke PJR d.o.o. iz Zagreba i Unistem Cekom d.o.o. iz Splita.

 

Slika_13 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Slika_12 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Slika_8 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Projektom se planiraju u cijelosti rekonstruirati postojeći dijelovi zgrade Studentskog doma Bruno Bušić. Predviđeni su nadogradnja kata, dogradnja otvorenih, evakuacijskih stuba s istočne i zapadne strane građevine, dogradnja balkona na prvom i drugom katu s južne strane i dogradnja najzapadnijeg modula na trećemu katu.

 

Slika_4 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Slika_5 REKONSTRUKCIJA STUDENTSKOG DOMA BRUNO BUŠIĆ U SPLITU

 

Kompletan članak izašao je u časopisu GRAĐEVINAR 71 (2019) 4

Publisher:
gradimozadar.hr