tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 GREEN TALKS SPLIT: "Održiva gradnja i nZEB"

11 godina s Vama!

GREEN TALKS SPLIT: "Održiva gradnja i nZEB"

Pridružite se programu GREEN TALKS: "Održiva gradnja & nZEB", koji se održava 19. rujna 2019. u SPLITU

Green talks će se održati 19.9. od 11.00 do 15.00 sati, na lokaciji Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, Split

 

NA GREEN TALKS saznajte:

1.            Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2.            Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3.            Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama?

 

 

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

 

 

Sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja HKA-a vrednuje s jednim (1) satom  iz područja

C2.2       Koncepti energetske obnove zgrada i obnovljivi izvori energije

i D3.1    BIM tehnologija.

 


 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije. 

 

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu. 

 

 

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo. 

 

Dodatno, posebna pozornost biti će posvećena i predavanju vezanom uz BIM. BIM je skraćenica od Building Information Modeling, a odnosi se na metodologiju koja se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.

 

Također, biti će predstavljene i aktivnosti projekta FEEDSCHOOLS. Cilj projekta FEEDSCHOOLS (Financing Environment and Energy Efficiency development in Schools)  je olakšati provedbu Direktive o energetskoj učinkovitosti koja stvara uvjete kako bi više općina, financijskih institucija i konzultanata razvili projekte sveobuhvatne obnove škola u nadolazećim godinama.

 

Publisher:
gradimozadar.hr