gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Drugu godinu za redom raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju

Tri organizacije okupljene u kampanju OBNOVIMO HRVATSKU drugu godinu zaredom raspisale su natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj, koji je prije nekoliko godina inicirao Hrvatski savjet za zelenu gradnju. Otvoren je do 31.10., a mogu se prijaviti svi koji su u prethodnom razdoblju doprinijeli zelenoj gradnji i održivom razvoju.

 

Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija: osoba godine, institucija/organizacija godine; građevina godine – novogradnja;  građevina godine – rekonstrukcija; projekt godine te po prvi puta i za studentski projekt godine.

 

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2018. do 19. kolovoza 2019. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

 

Ovim se nagradama želi odati priznanje za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve kako bi očuvali okoliš i podigli kvalitetu života ljudi.

 

Odluke o nagradi donijet će povjerenstvo kojeg čini 11 stručnjaka za zelenu gradnju i održivi razvoj. 

 

Natječaj je otvoren do 31.10.2019. a nagrade će biti dodijeljene u prosincu na posebnoj svečanosti.

 

OBNOVIMO HRVATSKU je dugogodišnja kampanja koja za cilj ima podići kvalitetu života u zgradama kroz promicanje zelene gradnje i održivog razvoja. Okuplja tri neprofitne organizacije - Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatsku udrugu proizvođača toplinsko fasadnih sustava te Hrvatsku udrugu energetskih certifikatora. Zajedno okupljaju više od 380 članica koje čine tvrtke, stručnjaci, predstavnici znanosti i akademske zajednice.

Publisher:
gradimozadar.hr