tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hlađenje na plin? Ekološki i ekonomski prihvatljivo!

11 godina s Vama!

Hlađenje na plin? Ekološki i ekonomski prihvatljivo!

Foto: EVN
Na konferenciji Hlađenje na plin o novim perspektivama u korištenju plina za hlađenje u Dalmaciji

U šibenskom Amadria Park Hotelu Jure u organizaciji tvrtki EVN Croatia Plin, Panasonic, Tehnokom i Tehnocasa održana je prva konferencija pod nazivom Hlađenje na plin. Glavni cilj konferencije bio je razmotriti mogućnost korištenja plina u svrhe hlađenja i klimatizacije s obzirom na sve veću potrošnju električne energije tijekom ljetnih mjeseci zbog sve većih temperatura i ubrzanog ugrađivanja klimatizacijskih uređaja.  

 

Hladjenje_na_plin_1 Hlađenje na plin? Ekološki i ekonomski prihvatljivo!

 

Na otvorenju konferencije Vlado Mandić, član Uprave EVN-a izjavio je: “U posljednjih desetak godina EVN je bio fokusiran na izgradnju plinske mreže i ulagao je maksimalne napore u zamjenu štetnijih energenata, poput mazuta, plinom. U tome smo u najvećoj mjeri i uspjeli, pogotovo nakon spajanja Bolnice Firule na plin, do tada najvećeg zagađivača CO2 emisijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovom konferencijom želimo potaknuti i ubrzati aktivnosti koje će omogućiti veću primjenu plina za hlađenje i klimatizaciju jer smo uvjereni u njegov veliki potencijal u zadovoljavanju sve većih energetskih potreba Dalmacije.“

 

Hladjenje_na_plin_3 Hlađenje na plin? Ekološki i ekonomski prihvatljivo!

 

Konferencija je okupila predstavnike proizvođača opreme, projektante, izvođače unutarnjih instalacija, županija i gradova koji razvijaju energetske projekte, regulatora, korisnika plina te Hrvatske stručne udruge za plin. Okupljeni na jednom mjestu razmijenili su informacije o mogućnostima korištenja i koristima te razmotrili konkretne korake koji mogu omogućiti ubrzanu primjenu plina za hlađenje i klimatizaciju.

 

Na konferenciji su doneseni zaključci kako plinska tehnologija pruža vrhunsku razinu komfora svim korisnicima uz znatne uštede na potrošnji energije te što je posebno bitno – niskom razinom emisija CO2 bitno utječe na očuvanje okoliša. Ukratko, glavna poruka konferencije je: energetska ušteda vodi ka boljem sutra.

Publisher:
gradimozadar.hr