gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
Najava konferencije - Stvarni izazovi i mogućnosti obnove zaštičenog kulturnog dobra

Foto: HSZG
Hrvatski savjet za zelenu gradnju priprema održavanje konferencije: "Obnova zgrada zaštićenog kulturnog dobra - Stvarni izazovi i potencijalne mogućnosti!", koja se održava 30. listopada 2019. godine u Amadria Park hotel Capital, Jurišićeva 22, Zagreb, s početkom u 9 sati

Konferencija:  "Obnova zgrada zaštićenog kulturnog dobra - Stvarni izazovi i potencijalne mogućnosti!" – je okupljanje svih interesnih strana na jednom mjestu kako bi se otvorila kvalitetna diskusija o izazovima, kao i primjerima dobre prakse te potencijalno ponudili određene zaključke i rješenja koja se kasnije mogu primijeniti i na tržištu.

 

Konferencija je namijenjena konzervatorima, arhitektima, institucijama koje se bave objektima zaštićenog kulturnog dobra, investitorima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, developerima i ostalim inženjerima.

 

Konferencija je podržana od strane Ministarstva kulture i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH, ispred kojih će se uvaženi predstavnici pozdraviti okupljene sudionike te im se obratiti s nekoliko riječi gdje će istaknuti ključne novitete, kao i održati prezentacije na ovu važnu temu.

 

Izazovi s kojima se susreće to specifično tržište odnosi se na činjenicu da mnoge zaštićene zgrade oko nas propadaju jer nemaju namjenu, a osnovni problem također predstavlja nedostatak financijskih sredstava. U slučaju zgrada s povijesnim značenjem ipak nije pitanje samo poslovne prilike nego se treba razmotriti i društvena misija: očuvanje naše kulturne baštine za buduće naraštaje. Konačna funkcija i namjena koju želimo dati povijesnoj zgradi ima veliku važnost i može djelovati kao poslovni pokretač koji može privući privatne i javne izvore sredstava. Ključna je važnost zgrade u njezinoj vlastitoj povijesnoj vrijednosti; to povećava njezin ugled i vrijednost na tržištu nekretnina.

 

U projektima rekonstrukcija potrebno je OBAVEZNO sudjelovanje savjetnika za zelenu gradnju te interakcija svih dionika uključenih u proces.

 

U okviru konferencije, kao glavni sponzori sudjeluju predstavnici poduzeća: Ytong i BASF koji će održati prezentacije, kao i predstavnici gradova te predstavnici akademske zajednice.

 

PRIJAVA NA KONFERENCIJU OVDJE

 

PROGRAM KONFERENCIJE OVDJE

Publisher:
gradimozadar.hr