tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u Europi

11 godina s Vama!

Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u Europi

Foto: Saša Joka i Baumit
I Hrvatska sudjeluje na međunarodnom arhitektonskom natjecanju Baumit Life Challenge 2020., a među članovima međunarodnog žirija je i cijenjeni arhitekt Ante Vrban

U potrazi za najljepšim i najzanimljivijim arhitektonskim rješenjima i fasadama u svibnju će se održati četvrto po redu međunarodno arhitektonsko natjecanje -  Baumit Life Challenge 2020. u Valenciji.

 

1_5 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u Europi

 

Kriteriji za nominaciju su jednostavni. Fasada mora biti izrađena proizvodima tvrtke Baumit, projekt mora biti završen u razdoblju od 2018. do 2020. te bi trebao pripadati jednoj od kategorija kao što su: novogradnja/obiteljska zgrada; novogradnja/višestambena zgrada; novogradnja/nestambena zgrada; renoviranje/energetska obnova; renoviranje/ povijesna obnova te posebna kategorija - struktura naglašava dizajn (zanimljive teksture i fasadne strukture iz svih kategorija). Rok za prijavu je 31.12.2019. za već dovršene objekte ili 15.02.2020. za objekte koji bi trebali biti dovršeni početkom 2020. Najdojmljiviji projekti bit će nagrađeni vrijednim nagradama.

 

Najbolje će odabrati 13-člani žiri u sastavu eminentnih i cijenjenih europskih arhitekata uz javno glasovanje putem interneta. Predstavnik Hrvatske je nagrađivani arhitekt svjetskog glasa, Ante Vrban. Njihova profesionalna razmišljanja i iskustvo odlučit će tko će ući u uži izbor od 6 projekata u svakoj kategoriji. Ovaj pred-odabir bit će zaključen 13. ožujka. Konačno, ostat će samo najbolje Baumitove fasade za veliki događaj u Valenciji koji će se održati 15. svibnja 2020.

1_9 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u EuropiAnte Vrban

 

Zašto prekrasna Valencija? Španjolska je po drugi put pobijedila na natjecanju za najbolju fasadu Europe na Baumit Life Challenge prije dvije godine. Valencia je treći najveći grad u Španjolskoj, nakon Madrida i Barcelone, smješten na obali Sredozemlja. Fini pijesak, kristalno čista voda i blizina obalnog planinskog lanca daju obali Valencije jedinstvenu privlačnost. Na obali stare rijeke Turije nalazi se jedno od najznačajnijih područja Valencije: Ciudad de las Artes y las Ciencias (Grad umjetnosti i znanosti) gdje su Santiago Calatrava i Félix Candela stvorili jedinstven futuristički doživljaj savršenom izgradnjom. Malo je gradova, poput Valencije, gdje su tako skladno kombinirani ostaci dalekih razdoblja s najmodernijim avangardnim zgradama.

 

Prisjetimo se pobjednici natjecanja Baumit Life Challenge 2018. bili su sljedeći:

 

1_3 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u EuropiKategorija Stambena zgrada - CENTAR DNEVNIH AKTIVNOSTI ZA STARIJE

 

1_2 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u EuropiKATEGORIJA POSLOVNI OBJEKT - STUDENT CLUB – SOUTH BOHEMIA

 

1_1 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u EuropiUUKUPNI POBJEDNIK - COLLECTIVE HOUSING AND HEALTH CENTRE

 

1_4 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u EuropiKategorija Obiteljska kuća „PAVILION IN A HAYRACK“, Slovenija

 

1_6 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u Europi

 

1_7 Izbor najljepših arhitektonskih rješenja u EuropiCOLLECTIVE HOUSING AND HEALTH CENTRE 

Tvrtka Baumit među vodećim je europskim tvrtkama u proizvodnji građevinskih materijala i stvaranju inovativnih rješenja za fasade i hidroizolaciju. Uz 30 godina dugu tradiciju, iskustvo i stručnost, Baumit je prisutan u čak 27 zemalja.

 

Publisher:
gradimozadar.hr