tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Priča o Geberitu – 145 godina švicarske tradicije

11 godina s Vama!

Priča o Geberitu – 145 godina švicarske tradicije

GEBERIT
Grupacija Geberit djeluje širom svijeta i vodeći je ponuđač sanitarnih proizvoda na europskom tržištu koji nudi jedinstvenu dodanu vrijednost kako na području sanitarne tehnike tako i na području kupaonske keramike.

Od svog početka davne 1874. godine u gradiću Rapperswil-Jona u Švicarskoj, gradi svoje ime kao sinonim za znanje i iskustvo, ali i za inovacije. 145 godina ova tvrtka sustavno doprinosi oblikovanju i razvoju cijele industrije.

 
O znanju i iskustvu dovoljno govori činjenica da su Geberit ugradbeni vodokotlići na tržištu prisutni više od 50 godina tijekom kojih ih je postavljeno više od 60 milijuna. Osim toga, i inovacije su postala svojevrsna tradicija, a u zadnjih 5 godina broj novih patenata se popeo na više od 100. Svake godine Geberitovi proizvodi dobitnici su mnogih nagrada za dizajn kao što su Red Dot Award i iF Design Award te mnoge druge.

 

Uz dobro znani asortiman koji se nalazi „iza zida“ kupaonice. Geberit danas ima novi identitet: spomenuta pouzdana tehnika iza zida, spojena je na savršeno dizajniranu kupaonsku opremu „ispred zida“, čime je Geberit postao proizvođač cjelovitih rješenja za kupaonice.

 

Danas je Geberit prisutan u skoro 50 zemalja s oko 12 000 zaposlenika. Proizvodni kapaciteti obuhvaćaju 29 proizvodnih pogona od kojih se 6 nalazi u prekooceanskim zemljama.

 

Prijelomne godine za GEBERIT:

1874. Caspar Melchior Albert GEBERT otvara svoj prvi instalaterski obrt u gradiću Rapperswill, Švicarska a Nakon njegove smrti sinovi Albert Emil i Leo GEBERT nastavljaju obiteljski posao

1905. Albert Emil i Leo proizvode prvu drvenu cisternu s olovnim umetkom pod nazivom „Phoenix“, čiji je patent registriran 1912. godine

1952. Proizvodnja prve plastične cisterne

1953. Naziv „Geberit“ registriran je kao zaštitni znak i od tada se koristi kao marka i oznaka kvalitete za sve Geberit proizvode

1957. Širenje poslovanja na sustave odvodnje

1964. Predstavljanje prvog ugradbenog vodokotlića

60te i 70te godine – Početak otvaranja proizvodnje i prodajnih firmi po Europi

1991. Obitelj Gebert se povlači iz upravljanja kompanijom, a u narednim godinama kompanija nastavlja svoj rast, a njezine dionice od 1999. kotiraju na Švicarskoj burzi SIX Swiss Exchange.

2016. Kupnja Sanitec grupacije, čime Geberit počinje osvajati tržište svojim asortimanom koji se nalazi ispred zida kupaonice.

 

20 godina u Hrvatskoj

Geberit je u Hrvatskoj prisutan već 20 godina, kroz koje kontinuirano nudi izobrazbu primjene Geberitovih naprednih tehnologija za projektante, arhitekte, instalatere, trgovce i mnoge druge koji su na bilo koji način povezani s projektiranjem, ugradnjom ili korištenjem Geberit proizvoda. Edukacijska dvorana i izložbeni prostor u Zagrebu, na adresi Samoborska cesta 218., centar su Geberit znanja u Hrvatskoj, a njihova vrata su otvorena svima u potrazi stručnih informacija o asortimanu od Geberit tehničkih savjetnika. 

 

 

GEBERIT_AquaClean_proizvodnja_1 Priča o Geberitu – 145 godina švicarske tradicije

Danas je Geberit prisutan u skoro 50 zemalja s oko 12 000 zaposlenika, a proizvodni kapaciteti obuhvaćaju 29 proizvodni pogona.

 

  GEBERIT_proizvodnja_1 Priča o Geberitu – 145 godina švicarske tradicijeGeberit ugradbeni vodokotlići na tržištu su prisutni više od 50 godina, a ugrađeno ih je više od 60 milijuna.

 

  GEBERIT_kupaonica_1 Priča o Geberitu – 145 godina švicarske tradicijeGeberit edukacijski centar i izložbeni prostor nalaze se na adresi Samoborska cesta 218 u Zagrebu.


Publisher:
gradimozadar.hr