Komora inženjera građevinarstva dodijelila stipendije najboljim studentima

Foto: HKIG
Studentima građevinskih studija u Republici Hrvatskoj dodijeljene stipendije u iznosu od 12 tisuća kuna

Predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nina Dražin Lovrec, potpisala je ugovore o dodjeli stipendije za osmero studenata građevinskih studija u Republici Hrvatskoj za tekuću akademsku godinu 2019./2020. Svakom stipendistu/stici dodijeljena je stipendija u iznosu od 12 tisuća kuna, u isplatama od 1000 kn mjesečno.

 

Natječaj za dodjelu stipendija raspisan je u studenom 2019., a za dodjelu stipendije mogli su se natjecati studenti druge godine diplomskih građevinskih studija ili specijalističkih diplomskih stručnih građevinskih studija koji ispunjavaju uvjete da su državljani RH, da imaju status redovitog studenta na građevinskim studijima u Hrvatskoj te uspjeh u studiju.

 

„Student sam druge godine, a u budućnosti se vidim u projektiranju. Ova nagrada, osim kao financijska potpora, znači mi jer je i priznanje  mom dosadašnjem radu i trudu.“, rekao je jedan od stipendista Goran Šincek, student Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Na natječaj je pristiglo 15 prijava, a stipendije su dodijeljene na temelju bodova ostvarenih prema kriterijima općeg uspjeha u studiju te temeljem znanstveno-stručnih i drugih odgovarajućih radova u struci tijekom studija.

Publisher:
gradimozadar.hr