tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Veridian - Novi oblik stanovanja

11 godina s Vama!

Veridian - Novi oblik stanovanja

Veridian u utrci za pobjedu na natječaju Local project challenge

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a i na inicijativu Hrvatskog inženjerskog savjeta, Hrvatski savjet za zelenu gradnju ugostio je u ožujku prošle godine na konferenciji „nZEB i BIM – Nova stvarnost“ kao glavnog predavača Matthew Grocoffa, jednog od najpoznatijih američkih ekologa i zagovaratelja održivog razvoja.

 

matt_grocoff_06_-_by_solar_array_DSC_6112 Veridian - Novi oblik stanovanja 

Tvrtka Matthew Grocoffa THRIVE Collaborative radi na razvoju novog oblika stanovanja – Veridian, smještenog u County Farm Parku u Ann Arboru.

 

"U njezinom građenju vodi se metaforom pošumljenog ekosostava. Zamislite samo kada bi naše stambene zajednice funkcionirale elegantno poput šume:  ukorijenjene na mjestu, a opet jedinstvene, prilagodljive klimi i okolišu, sakupljaju vlastitu energiju i vodu, koriste otpad kao izvor energije, žive u simbiozi, međusobno su povezane i obostrano korisne, različite i prekrasne". - kazao je Matt prilikom gostovanja

 

Veridian se nalazi u Parku sa 130 hektara šume, stazama obloženim cvijećem, vrtovima i igralištima. Cilj mu je biti jedna od prvih nacionalnih zajednica sa mješovitim prihodima s neto nultom energijom i stvarati jedan od prvih nacionalnih master planova Životne zajednice u državi. Biti će 100% potpuno električni razvijen, pogonjen solarnom energijom bez ikakvih plinovoda ili bilo kakvih uređaja za izgaranje. Prednji trijem okrenut je zelenilu koji vas vodi kilometrima šumovitim stazama. Uređenje okoliša promatra se kao sredstvo oživljavanja ekosustava, a 30% krajolika posvećeno je proizvodnji hrane. Kvart uključuje multifunkcionalnu staju za zajednicu, staklenik i maloprodajni centar s kafićem te namirnice na stajalištu Farm Stop gdje možete kupiti proizvode od lokalnih poljoprivrednika tijekom cijele godine.

 

U ovom trenutku objavljena je mogućnost glasanja za izbor najboljeg projekta na natječaju Local project challenge.

 

Glasati možete tako da odaberete projekt pod nazivom Veridian at County Farm: Housing Project na linku ovdje.

Publisher:
gradimozadar.hr