tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1   Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX 2020.

11 godina s Vama!

  Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX 2020.

Projekt Franja osvojio je nagradu Cemex 2019. godine
Foto: Foto: Bosnić + Dorotić
CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 5. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni  tijekom 2018. i 2019. godine. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda.

 

Prisjetimo se 2019. projekt hrvatskog arhitektonskog ureda SKROZ, poslovna zgrada u sklopu ugostiteljskog kompleksa Franja u Samoboru, osvojila je treće mjesto u kategoriji Javne i poslovne građevine na nagradnom natječaju Cemex 2019. Više o temi pisali smo ovdje.

 

Franja3_photo_by_BosniDoroti-1 Kompleks Franja nagrađen međunarodnom Graditeljskom nagradom CEMEXFranja, foto: Bosnić + Dorotić

 

Značajke koje će se i ovog puta uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost te ostalo.

 

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

 

 

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Hrvatski Odbor nagrade čine m.sc. Petra Škevin, d.i.a., predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, mr.sc. Alen Harapin, dipl.ing.građ., redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Dragan Žuvela, d.i.a., predsjednik Društva arhitekata Splita.

 

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan "Ideje koje grade život". Tvrtka prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

 

Pobjednički projekti  predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se krajem godine održati u Meksiku.

 

Detaljnije podatke o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na sljedećoj poveznici www.cemex.hr/graditeljska-nagrada-cemex.

 

CBA_2020   Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX 2020.

Publisher:
gradimozadar.hr