tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Upozorenje - pregledi zgrada oštećenih u potresu vrše se besplatno!

11 godina s Vama!

Upozorenje - pregledi zgrada oštećenih u potresu vrše se besplatno!

Komora inženjera građevinarstva upozorila Zagrepčane: Svi članovi komore preglede zgrada rade besplatno!

Hrvatska komora inženjera građevinarstva (HKIG) upozorila je građane Grada Zagreba da članovi Komore, inženjeri građevinarstva, koji u organizaciji zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, preliminarno procjenjuju stanje stambenih zgrada, to rade besplatno.

 

Komora je morala reagirati jer je dobila s terena obavijest o sramotnom ponašanju nekoliko pojedinaca koji su pokušavali naplatiti  uplašenim građanima  ove preglede oštećenih domova. Svi članovi Komore pozvani su da se dobrovoljno jave za pomoć, što su mnogi učinili i pružaju nesebičnu pomoć u ovim teškim uvjetima rada na terenu.

 

Članovi Komore na teren izlaze BESPLATNO i organizirano preko Ureda za upravljanje hitnim situacijama i obvezno imaju traku s oznakom civilne zaštite.

 

HKIG najstrože osuđuje postupke pojedinaca koji su pokušali naplatiti procjene i poziva građane Zagreba da Komori, ako imaju, dostave podatke o identitetu takvih pojedinaca, kako bi Komora mogla poduzeti odgovarajuće mjere. Informacije o tome građani mogu poslati na mail info(at)hkig.hr.

 

Komora inženjera građevinarstva podsjeća da se hitno pregledavaju i ocjenjuju nosivost i uporabljivost zgrada kao nosivih cjelina tj. provode se preliminarne procjene zgrada , a ne rade se pojedinačne procjene stambenih jedinica (stanova) ili poslovnih jedinica . Ovaj prvi pregled je hitan radi zaštite građana čiji domovi su pretrpjeli oštećenja opasna po život. Tek nakon ovih prvih pregleda očekujemo da će se organizirati detaljni pregledi sa snimkom postojećeg stanja i izradom projekta sanacije za svaku pojedinu građevinu.

Publisher:
gradimozadar.hr