tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

11 godina s Vama!

Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

Foto: ACO
Otkrijte ACO-ov recept za zdravo poslovanje

Otpadne vode koje nastaju u profesionalnim kuhinjama zasićene su masnoćama i uljima koje su glavni uzrok začepljenja odvodnih cijevi. Osim što se ne smiju ispuštati u kanalizacijski sustav, stvaraju se nepoželjni mirisi, dolazi do ugrožavanja čistoće i higijene u kuhinji. Rezultat je neugodno radno okruženje, visoki troškovi održavanja, te naposlijetku, razočarani gosti restorana. Kao uspješan i odgovoran kuhar, voditelj poslovanja ili izvođač radova koji redovito surađuje s restoranima, trebali biste razumjeti utjecaj koji sustavi za odvodnju i odvajanje masnoća mogu imati na stvaranje zdrave komercijalne kuhinje.

 

zdrava_kuhinja Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

 

Hranu je nužno pripremiti učinkovito, u ugodnom radnom okruženju, pod strogim higijenskim uvjetima, gdje jednostavnost čišćenja i sigurnost zaposlenika značajno pridonose konceptu "zdrave kuhinje".

 

ACO sustavi odvodnje dimenzionirani su na način kojim ispunjavamo stroge higijenske uvjete kako bi se spriječila štetna kontaminacija bakterijama koja u konačnici može naštetiti vašem poslovanju, okolišu i zdravlju.

 

Ugodno radno okruženje

 

zdrava1a Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

Kuhinja bi uglavnom trebala mirisati na pripremljena jela. Riješite se svih neugodnih mirisa iz kanalizacije zahvaljujući pravilno riješenom zbrinjavanju masnoća te korištenjem ACO higijenski dizajniranih kanala i slivnika.

 

Ušteda vremena i energije

 

zdrava2 Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

Uz jednostavnije, učinkovitije i brže čišćenje kuhinjskih podova i odvodnih sustava osigurali ste niže troškove održavanja.

 

Sigurnost zaposlenika

 

zdrava3 Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

Jedan od glavnih preduvjeta za ponudu kvalitetne hrane je čista i sigurna kuhinja. Higijenski dizajnirana odvodnja osigurava minimalno taloženje ostataka hrane i prljavštine, kao i sigurnu povezanost s okolnim podom.

 

Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

 

Pod i odvodni sustav jednostavni za čišćenje

 


Bilo koji sustav odvodnje ugrađen u profesionalnoj kuhinji ne smije ugroziti njenju čistoću, trajnost i funkcionalnost. Trebalo bi težiti smanjenju operativnih troškova, poboljšanju sigurnosti te održavanju higijene.

ACO nudi optimizirana rješenja koja udovoljavaju postavljenim zahtjevima bez narušavanja funkcije odvodnje. Nudimo raznovrsna rješenja koja su prilagođena vrsti i načinu polaganja odabrane podne obloge te specifičnim zahtjevima održavanja kao i očekivanim troškovima.

 

 

building_with_separators Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

 

Odvajanje masnoća u dvije faze

 


U restoranima je poželjno ugraditi separatore masnoća na samom izvoru onečišćenja. Ovaj pristup omogućuje kuhinjskom osoblju da se prije svega usredotoči na kuhanje i pripremu hrane. ACO pruža cjelovito rješenje za tretman zamašćenih voda od sudopera do kanalizacijske mreže.

Odvajanjem masnoća u dvije faze, ACO ne štiti samo kanalizacijsku mrežu, već se zaštita od nepovoljnog utjecaja zamašćenih voda proširuje i na sam objekt tj. na ostale prostore u zgradi.

  1. faza štiti internu kanalizaciju zadržavajući većinu krupnog otpada i čistih ulja i masnoća na mjestu samog nastanka (odmah ispod sudopera) korištenjem ACO Mastolova
  2. faza štiti javnu kanalizaciju od masti korištenjem ACO separatora masnoća sukladnih prema HRN EN 1825

Publisher:
gradimozadar.hr