gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
U Kneževoj palači otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata

Foto: ZDA
u Kneževoj palači u Zadru otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. Godini i traje do 30.6.

U  organizaciji Društva arhitekata Zadra (ZDA) i Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. Godini te traje do 30.6.

 

Izloženi su svi natjecateljski radovi, među kojima se nalaze i svi nominirani i nagrađeni radovi u svim kategorijama.

 

Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu.

 

Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku Pauli Kukuljici – 3LHD za URANIU u Zagrebu.

 

Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ivi Letilović Igoru Pedišiću za 4 kuće za 4 brata u Zadru.

 

Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.

 

Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstvenoistraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju Stvarnost prostora.

 

Predsjednik ZDA, Petar Kozina otvorio je izložbu i pritom se na potpori zahvalio Gradu Zadru i pročelnici Odjela za kulturu i šport Dini Bušić, Zadarskoj županiji i pročelniku Odjela za kulturu i šport Ivanu Šimuniću, Narodnom muzeju i ravnateljici Renati Peroš, članovima ZDA koji su postavljali ovu izložbu kao i svim gostima na dolasku.

 

Izložba ostaje otvorena do 30.06.2020.

Publisher:
gradimozadar.hr