tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Greenpeace: Šumska projekcija za zeleni oporavak

11 godina s Vama!

Greenpeace: Šumska projekcija za zeleni oporavak

“Tražimo zeleni oporavak” i “Stop klimatskoj krizi” neke su od poruka veličine 20 metara projiciranih na šumsku kulisu

Aktivisti Greenpeacea sinoć su pored Medvedgrada u Zagrebu organizirali projekciju poruka i vizuala na šumu kako bi ukazali na važnost zelenog oporavka, odnosno dovođenja zaštite klime i okoliša u središte planiranja oporavka od gospodarske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. “Tražimo zeleni oporavak” i  “Stop klimatskoj krizi” neke su od poruka veličine 20 metara projiciranih na šumsku kulisu. Uz poruke, na šumu su projicirane i kratke animacije.

 

“Osim gospodarske krize, prijeti nam i puno razornija klimatska kriza, koja može imati nesagledive posljedice na gospodarstvo i na okoliš. Tražili smo od stranaka i koalicija koje su se kandidirale na predstojećim izborima da se izjasne kojim mjerama planiraju osigurati zeleni oporavak te zaštititi Hrvatsku od posljedica klimatskih promjena. Pozivamo i birače da se u odabiru predstavnika koji će Hrvatskom upravljati iduće četiri godine vode važnim pitanjima poput zaustavljanja klimatske krize, zaštite mora, onečišćenja plastikom, obnovljivih izvora energije, zelenih radnih mjesta te lokalne i održive poljoprivrede. Oporavak može i mora biti pravedan i zelen”, rekla je Petra Andrić, voditeljica Greenpeaceove kampanje.

 

Anketni upitnik poslan je svim većim strankama i koalicijama koje su prema istraživanju agencije Promocija plus prelazile 1% podrške građana.  Većina stranaka koje su se odazvale na anketu odgovorile su pozitivno na sva pitanja u vezi ekoloških mjera koje smatramo nužnima za spas klime i za zeleni oporavak. Od većih stranaka jedino se HDZ i MOST nisu izjasnili o svojim stavovima koji se tiču zaštite okoliša i klime. Sadržaj i rezultate ankete možete vidjeti ovdje

 

“Kada bismo sudili isključivo prema odgovorima većine političara u anketi, dojam bi bio da Hrvatsku čeka blistava i obnovljiva budućnost. No, u predizbornoj kampanji nažalost nema dovoljno govora o okolišnim temama, što je zabrinjavajuće. Držat ćemo za riječ sve stranke koje su se u našem upitniku obvezale voditi računa o spasu klime i zaštiti okoliša. Bez obzira na to koje stranke budu sastavljale novu hrvatsku vladu, i dalje ćemo snažno tražiti zeleni oporavak kao jedini smjer koji jamči budućnost ljudi i planeta”, dodala je Andrić.

Publisher:
gradimozadar.hr