tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

11 godina s Vama!

Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

Foto: zadarskisport.hr
Zašto je COVID ambulanta zauzela najbolje mjesto za igru djece u centru Zadra?

U vrijeme lock downa uvedene su i zabrane okupljanja na dječjim igralištima, te je možda i to jedan od razloga što se baš nitko nije pobunio kada je COVID ambulanta uspostavljena upravo na jednom od najugodnijih dječjih igrališta na Ravnicama, inače smještenom u neposrednoj blizini stare jezgre grada Zadra.

 

Covid_Ravnice_4 Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

 

Danas, već šest mjeseci kasnije ovo ograđeno igralište i park i dalje stoje zaključani.

 

Inače, ovdje se nalazi park koji ima antistres podlogu i sprave na kojima mogu uživati najmlađi među djecom, oni od jedne do tri godine. Osim što je ograđen te zato na neki način idealan za korištenje, uz sami park nalazio se nekad i kafić u kojem su se roditelji bezbrižno družili dok mališani uživaju u istraživanju svojih motoričkih sposobnosti.

 

ravnice-djecji-park Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

 foto: zadarskisport.hr 

 

Pitanje je da li je zaista nužno da grad na jednoj tako atraktivnoj lokaciji zatvori igralište zbog testiranja na COVID?

 

Zar zaista nema drugih primjerenijih prostora za COVID ambulantu?

 

Osim parka na ovom se prostoru nalaze tereni za odbojku, mali nogomet i košarku. Svi navedeni sadržaji također nisu dostupni, obzirom da prostor svakodnevno posjećuju ljudi koji dolaze na testiranje te su potencijalno zaraženi Covidom-19.

 

SRC-Ravnice-5 Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

foto: zadarskisport.hr 

 

Sada imamo prazno igralište za nogomet, odbojku i košarku, mjesto za igru djece svih dobi i uzrasta te pripadajuće unutarnje dvorane i to na površini većoj od 7000 m2. Dok je COVID ambulanta smještena na površini od pretpostavljamo maksimalnih 200-300 m2.

 

fitness-3 Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

Fitness dvorana prenamijenjena je u Covid ambulantu

 

Košarkaški klub, ritmička gimnastika, karate klub, rekreacijski klub za žene, fitness, boks i dvorane koje koriste obližnje škole poput gimnazija i škole Primijenjene umjetnosti, sve su to sadržaji koji su trenutno nedostupni i ne zna se do kada će situacija biti takva.

 

Osim toga sadržaji su donosili i određen godišnji prihod.

 

Koncesija na kafić također nije objavljena jer je sve na čekanju.

 

I dok Beč svojim građanima usred pandemije gradi bazen i zelenu oazu u kojoj će se rashladiti i naći mjesto za opuštanje, a o čemu smo pisali ovdje, Zadar već pola godine drži zatvorenima park i dječje igralište na površini većoj od 7000 m2.

 

Oaza Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

Primjer oaze u središtu Beča

 

Da li se moglo sve ovo premijestiti na neki građanima manje koristan prostor, recimo na prostor dvorane Jazine koja se mnogo manje koristi ili negdje drugdje, ne znamo.

 

Covid_Ravnice_1 Kako je COVID ambulanta zaustavila dječju igru na Ravnicama?

 

Naime, u ovom trenutku još nije stigao odgovor na naš upit upućen stožeru civilne zaštite, a pitali smo ih kako, do kada i zašto je COVID ambulanta zauzela najbolje mjesto za igru djece u centru Zadra?

Publisher:
gradimozadar.hr