tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Europski proizvođač toplinske izolacije FIBRAN otvara novu tvornicu u Češkoj

11 godina s Vama!

Europski proizvođač toplinske izolacije FIBRAN otvara novu tvornicu u Češkoj

grupa Fibran otvara novu tvornicu u Českoj
Foto: Fibran
Novoizgrađena tvornica proizvodit će toplinsku izolaciju od ekstrudiranog polistirena (XPS) za najzahtjevnije primjene.

Grupa FIBRAN, jedan od vodećih europskih proizvođača i dobavljača toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena (XPS), otvara svoju novu tvornicu u Češkoj. Nova akvizicija znači proširenje proizvodnih pogona, što omogućuje FIBRAN Grupi ulazak na nova europska tržišta. Kvalitetu i trajnost FIBRANxps proizvoda dokazuju certifikati dobiveni na najzahtjevnijim tržištima u Europi.

  

U industrijskoj zoni Most Joseph u Češkoj, započela je izgradnja nove tvornice FIBRAN Grupe, dio koje je i tvrtka FIBRAN d.o.o. s proizvodnim pogonom u Sodražici, u Sloveniji. Novoizgrađena tvornica proizvodit će toplinsku izolaciju od ekstrudiranog polistirena (XPS) za najzahtjevnije primjene. Investicija od 23,5 mil.€, koja je u cijelosti osmišljena prema načelima održive gradnje, stvorit će 55 novih radnih mjesta. Direktor tvrtke FIBRAN d.o.o., g. Konstantinos Psaroulis, rekao je sljedeće: „S novom tvornicom u Češkoj, još smo bliže postavljenom cilju daljnjeg jačanja naše pozicije kao jednog od vodećih proizvođača XPS toplinske izolacije. Imamo vrhunsko znanje, adekvatne kapacitete i iznimnu motivaciju da postanemo još bolji i prepoznatljiviji."

  

 Europski_proizvodac_toplinske_izolacije_FIBRAN_otvara_novu_tvornicu_u_Ceskoj_1 Europski proizvođač toplinske izolacije FIBRAN otvara novu tvornicu u Češkoj

 

Tvrtka proširuje svoje proizvodne kapacitete zbog izrazito rastuće potražnje za XPS toplinskom izolacijom na cijelom europskom tržištu, što je rezultat zahtjeva Direktive o energetskim svojstvima zgrada i sve veće osvještenosti investitora. Proizvodi za toplinsku izolaciju izrađeni od ekstrudiranog polistirena FIBRANxps, u prepoznatljivoj tirkiznoj boji koji savršeno funkcioniraju u najzahtjevnijim uvjetima. Kako u industriji, tako i u visoko- i niskogradnji.

 

Dokaz o kvaliteti i održivosti proizvoda FIBRANxps potvrđuju certifikati. U svim fazama proizvodnje tvrtka se brine o okolišu korištenjem održivih sirovina i ekološki prihvatljive tehnologije. Rad nove tvornice temeljit će se na znanju, iskustvu i vrijednostima FIBRAN Grupe. Direktor Konstantinos Psaroulis naglasio je: „Za ovaj se važan projekt pripremamo već nekoliko godina. Puno je truda uloženo u certificiranje, što nam omogućuje ulazak na tako zahtjevna tržišta zapadne Europe".

 

Novom tvornicom, FIBRAN Grupa će ući na najzahtjevnija europska tržišta, poput Njemačkog, Poljskog i tržišta u zemljama Beneluxa. Nova tvornica prostirati će se na površini od 100.000 m2. Uz tehnološki naprednu proizvodnu halu, upravnu zgradu i suvremeni laboratorij, uključit će se i dodatni korisni prostor. Proizvodni kapacitet novog pogona iznosit će 400.000 m3 godišnje, a pokretanje probne proizvodnje zakazano je krajem 2021. godine. Poslovno-proizvodni pogon projektirala je češka arhitektonska tvrtka Loxia s 25-godišnjim iskustvom u području projektiranja industrijskih zgrada, a izvođač radova je etablirana lokalna tvrtka Trigema.

 

Investiciju u potpunosti financira tvrtka FIBRAN, d. o. o., koja je osnovana 2004. godine u blizini Soluna, Grčkoj. Svojom robnom markom FIBRANxps, tvrtka je brzo izbila među vodeće europske proizvođače i dobavljače toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena (XPS) najviše kvalitete. Novim pogonom u Češkoj želimo  povećati prodaju u srednjoj i sjevernoj Europi s ciljem  unaprjeđenja logističke koordinacije, asortimana proizvoda i tehničke podrške i u tom dijelu EU.