tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 ROCKWOOL dobio nagradu za održivost

10 godina s Vama!

ROCKWOOL dobio nagradu za održivost

Thomas Kähler
ROCKWOOL dobio nagradu za doprinos u smanjenju utjecaja građevinskog sektora na klimu i za odlučno djelovanje kako bi se ubrzala zelena tranzicija

Ernst &Young u Danskoj i Danska gospodarska komora dodjeljuju posebnu nagradu za dugoročno stvaranje vrijednosti tvrtkama koje se ističu na području održivosti i koje su dokumentirale značajan doprinos. Dodjeljuje se tvrtkama s jasnim ambicijama da djeluju kao odgovorne tvrtke koje pozitivno utječu na održivu tranziciju i koje su pokazale i izvijestile o napretku u ispunjenju tih ambicija.

 

“Ovom posebnom nagradom za dugoročno stvaranje vrijednosti želimo skrenuti pozornost i čestitati onima koji imaju rješenja. Želimo istaknuti tvrtke s jasnim ambicijama održivosti i koje imaju značajan, dokumentiran utjecaj. EY i Danska gospodarska komora smatraju da je ROCKWOOL takva tvrtka”, rekao je Jan C. Olsen, izvršni direktor EY-a u Danskoj.

 

Svečana dodjela nagrada održana je u Kopenhagenu, a nagradu je u ime tvrtke primio predsjednik uprave ROCKWOOL grupe Thomas Kähler.

 

“Vremena kada je održivost značila samo priče o dobrim namjerama i floskule uredno umotane u zeleni i reciklirani papir prošla su, na sreću. Sada se radi o postavljanju i postizanju ambicioznih ciljeva, upravo onako kako to mi radimo kada izvještavamo o financijskim rezultatima ”, komentirao je Thomas Kähler prilikom primanja nagrade.

 

Što se tiče nagrade, izvršni direktor ROCKWOOL grupe Jens Birgersson rekao je: „Održivost je čvrsto integrirana u našu cjelokupnu poslovnu strategiju. Naš je pristup temeljen na činjenicama koje potvrđuju naš napretku da maksimiziramo pozitivan učinka naših proizvoda uz minimiziranje negativnog utjecaja naše proizvodnje. Sve je to provjerljivo i dokumentirano. koji se može provjeriti kako bismo dokumentirali Trajno stvaranje dugoročne vrijednosti upravo je ono što želimo postići, stoga zahvaljujemo EY i Danskoj gospodarskoj komori što su prepoznali naše napore ”.

 

Nagrada je priznanje tvrtki ROCKWOOL za doprinos u smanjenju utjecaja građevinskog sektora na klimu i za odlučno djelovanje kako bi se ubrzao zeleni prijelaz.

 

ROCKWOOL je također zadovoljan što je bio finalist nagrade EY-a i Danske gospodarske komore u kategoriji  inovacije u održivosti.

 

„Svi u našoj firmi  smo ponosni da smo dio ove Grupe koja tako predano radi na održivom razvoju a na dobrobit cijelog društva i budućih generacija“, komentirao je nagradu Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune u Istri.


Publisher:
gradimozadar.hr