tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Intervju s Elvirom Drežnjak: Sfera 2021

11 godina s Vama!

Intervju s Elvirom Drežnjak: Sfera 2021

Sfera 2021: Tehnologija betona
Povodom stručne konferencije u Sarajevu, Sfera 2021: Tehnologija betona, koja će se održati 2. i 3. 11. 2021. godine, donosimo vam intervju s Elvirom Drežnjak, voditeljicom marketinga i odnosa s javnošću kompanije Sfera d.o.o.

U Sarajevu se 2. I 3. 11. 2021. godine održava stručna konferencija, ovaj put o temi ''Sfera 2021: Tehnologija betona''. Recite nam više o tome.

 

Tako je, konferencija će se održati u Hotelu Hills, a okupit će regionalne predavače i kompanije koje će se predstavljati ciljanoj skupini. Ovaj put će se u sklopu konferencije govoriti o nekoliko tematskih jedinica: Tehnologija betona, Beton u niskogradnji, BIM – Beton u suvremenom projektiranju konstrukcija, Beton u arhitekturi, Specijalne vrste betona, te Preoblikovani AB elementi. Ove teme su izuzetno važne i na ovaj način ćemo potaknuti diskusiju, čuti određene novitete, ali i predstaviti postojeće trendove. Ugostit ćemo 14 regionalnih predavača, shodno tematskim jedinicama, a koje možete pogledati na linku: https://2021beton.sfera.ba/gostujuci-predavaci/ 

 

Koje kompanije su ove godine sudionici na konferenciji?  

 

S nama su ove godine, kao i prethodnih, kompanije s područja regije, neke već tradicionalno, a neke kompanije će se prvi put predstavljati. Sve one će na svojim štandovima predstaviti novitete, i detaljnije informirati ciljanu publiku o svim aktualnostima i novostima koje imaju. Na taj način se pruža direktna i aktivna komunikacija između kompanija i publike.

 

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

 

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

 

Ove godine imamo i jedan novitet. Naime, pet učesnika ćemo nagraditi sa besplatnom BIM obukom koju će osigurati jedan od naših izlagača, ali svakako detaljnije o tome pozivam publiku da prati stranicu na kojoj će uskoro biti objavljene detaljnije informacije https://2021beton.sfera.ba/

 

Koji je cilj ovakvog događaja?

 

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti struku i nauku, te kompanije i predavače s područja regije. Ove godine imamo i dva učesnika sponzora iz Grčke i Italije i vjerujemo da će svojim prezentacijama zainteresirati publiku i predstaviti određene novitete koji će biti od izuzetne važnosti. Naime, na ovakvim skupovima koje Sfera već tradicionalno organizira, svim sudionicima se nudi mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja komunikacije, te razmjena znanja i iskustva.

 

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u području tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituj znanstvena i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za pravljenje betona, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj rasprave je razmjena znanja i iskustva u različitim područjima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti za uspostavljanjem međunarodne i domaće suradnje.   

 

Sfera_2021_Tehnologija_betona Intervju s Elvirom Drežnjak: Sfera 2021 

 

Kako se zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje na konferenciji?

 

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je prijava obavezna. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem linka https://2021beton.sfera.ba/online-registracija/ 

 

Konferencija će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama, stoga je jako važno da se zainteresirani prijave, kako bismo ih mogli uvrstiti u našu evidenciju i pripremiti kompletan promotivni materijal.

 

Sfera, pored organiziranja konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture, organizira i druge događaje o različitim temama, te izdaje specijalizirane časopise. Izdajete i časopis MB&ton, koji će i distribuirati na ovoj konferenciji?

 

Proizvodnja, transport, ugradnja, te njega betona kao i materijala za završnu obradu betona su od ključnog značaja za budući identitet objekta u prostoru, stabilnost, kao i njegovo redovno održavanje. Betonski proizvodi su već desetljećima predmet ispitivanja. O ovim temama upravo pišemo u časopisu MB&ton, koji je inače regionalni časopis za beton i koji izlazi jednom godišnje. Svakako u godini u kojoj organiziramo konferenciju o ovoj temi, ujedno i prakticiramo da časopis izađe pred sam događaj. Tako će se isti distribuirati i dijeliti besplatno svim učesnicima konferencije, što je još jedan doprinos koji dajemo ovoj publici i tematici.

 

Konferencije organizirate u suradnji s određenim fakultetima i institucijama? Je li tako i ove godine?

 

Svaku konferenciju koju smo organizirali, radili smo je u suradnji sa fakultetima i institucijama iz regije, a sve u cilju bolje organiziranosti i pripreme cijelog skupa. Ovu konferenciju „Tehnologija betona“ organiziramo s Građevinskim fakultetom Sarajevo, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Banjaluka, te Institutom IGH iz Zagreba. Doista nam znači njihova podrška, te ovim putem im se i zahvaljujem na korektnoj i profesionalnoj suradnji, a svakako se nadam da će ista prerasti i u tradiciju.

 

Za kraj, imate li određenu poruku za naše čitatelje?

 

Moja poruka je: budite dio konferencije. Dođite da zajedno razgovaramo, družimo se i stvaramo nova prijateljstva, poslovne suradnje i širimo svoja znanja i percepcije.

Publisher:
gradimozadar.hr