tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Lixil proizvodi štede vodu i za to su dobili najvišu ocjenu CDP-a

11 godina s Vama!

Lixil proizvodi štede vodu i za to su dobili najvišu ocjenu CDP-a

Vodeći svjetski proizvođač inovativnih rješenja za gospodarenje vodom i stanovanje, LIXIL, od sada se nalazi na najnovijoj Water Security A listi koju već tradicionalno objavljuje CDP, globalna neprofitna organizacija zadužena za vodeću svjetsku platformu za praćenje utjecaja na okoliš.

LIXIL, krovna organizacija brandova GROHE, INAX i mnogih drugih dodana je na A listu ekološki odgovornih kompanija.

 

Proizvodi za kuhinje i kupaonice osmišljeni su kako bi očuvanju vode mogli doprinijeti i krajnji korisnici. U listopadu 2020., LIXIL-ov brend INAX tako je lansirao Eco Aqua Shower SPA s tehnologijom koja koristi mlaz zraka za povećavanje pritiska vode iz glave tuša, uz značajnu uštedu vode. Tehnologija EcoJoy brenda GROHE također štedi vodu u kupaonici i kuhinji kroz ograničavanje njenog protoka, čime se drastično smanjuje potrošnja sa 10 litara na do 5 litara u minuti, dok aerator ugrađen u slavinu istovremeno osigurava stabilan mlaz.

 

Lixil Lixil proizvodi štede vodu i za to su dobili najvišu ocjenu CDP-a

 


Očuvanje okoliša, briga za prirodu i održivo poslovanje vodeće su teme današnjice, stoga CDP, u suradnji s institucionalnim investitorima, svake godine prikuplja i analizira podatke o djelovanju najvećih svjetskih korporacija – njihovom utjecaju na klimatske promjene, vodne resurse i očuvanje šuma. Kompanije koje su se kroz poslovne aktivnosti, proizvode i usluge posebno istaknule na području očuvanja vodnih resursa pozicioniraju se na CDP Water Security A listu na kojoj se, među 118 kompanija, od kojih 39 japanskih, sada nalazi i LIXIL. To je nastavak LIXIL 2050. vizije za očuvanje okoliša, postavljene s ciljem postizanja Ugljične neutralnosti i kružne ekonomije.

 


Procjene o upravljanju vodnim resursima provode se u svim LIXIL postrojenjima diljem svijeta te se poduzimaju mjere i strategije za uštedu vode, uključujući ugradnju sustava za recikliranje vode i upravljanje otpadnim vodama, kakav je sustav za recikliranje vode u tvornici Tlaxcala (Meksiko). Procesima kao što je povratna osmoza otkriva se i sprječava kapanje vode, čime se gubitak vode u proizvodnim procesima smanjuje u količinama od 34,000 m² godišnje.

 

Foto_3 Lixil proizvodi štede vodu i za to su dobili najvišu ocjenu CDP-a

 

Jedan od ciljeva za budućnost je i poboljšanje sanitarnih uvjeta za 100 milijuna ljudi do 2025. godine kroz revolucionarni dizajn i tehnologiju izrade toaleta. Predvodnik ove industrije je LIXIL-ov brend SATO, koji krajnjim korisnicima donosi jednostavna, inovativna i pristupačna rješenja, uz istovremeni doprinos lokalnim ekonomijama i zaštitu izvora vode od onečišćenja.