tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Konferencija u Sarajevu- Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

11 godina s Vama!

Konferencija u Sarajevu- Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge
Sfera d.o.o. Vas poziva na stručnu konferenciju, koja će se održati 29. i 30.3.2022 godine u Sarajevu, Hotel Hills.

Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. 

 

Teme su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada, Fasadni sistemi u arhitekturi. 

 

Predavače pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/gostujuci-predavaci/  

 

Konferencija se sastoji od sajamskog i naučnog dijela. U sajamskom dijelu, kompanije s područja cijele regije, ali i iz svijeta predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom dijelu predstavljaju aktualni projekti, inovacije i novosti.  

 

Konferencija_u_Sarajevu-_Sfera_2022_Fasadni_sistemi_i_ventilirajuce_obloge_3 Konferencija u Sarajevu- Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

 

Također, iznose se zakonske regulative i standardi u području energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova

 

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

 

Drugog dana događaja održat će se i panel diskusija o temi konferencije u koju se aktivno uključe svi učesnici, te se razvija dvosmjerna komunikacija. 

 

Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje, te spajanje struke i nauke.  

 

Konferencija_u_Sarajevu-_Sfera_2022_Fasadni_sistemi_i_ventilirajuce_obloge_2 Konferencija u Sarajevu- Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

 

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil.

 

Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.

 

Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering. 

 

Organizator konferencije je Sfera d.o.o. Mostar, u suradnji sa Građevinskim fakultetom Sveučilišta Džemal Bijedić iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH. 

 

Ulaz je besplatan, a prijaviti se možete putem linka: https://2022fasade.sfera.ba/online-registracija/