tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 U Zagreb ponovno dolazi ArhiBau.hr

10 godina s Vama!

U Zagreb ponovno dolazi ArhiBau.hr

Foto: ArhiBau
Veliki sajam graditeljstva s pratećom stručnom i znanstvenom konferencijom arhibau.hr, održat će se od 5. do 8. listopada 2022. u Areni Zagreb!

ArhiBau.hr i ove godine na jednom mjestu spaja predstavnike vodećih brendova i tvrtki iz građevinske industrije, sa stručnom javnošću i brojnim posjetiteljima!

 

Prijave za izlagače su otvorene – online na www.arhibau.hr te putem mailova sajam(at)arhibau.hr i konferencija(at)arhibau.hr.

 

Na jednome mjestu posjetitelji će moći pronaći svoje buduće partnere za gradnju i opremanje stambenih i poslovnih prostora, od temelja do krova! Prošle godine, na sajmu su izlagale vodeće tvrtke građevinskog sektora i opremanja3D Art, ACO, Alu-kon, Beton Lučko, Bjelin, Diasen, Durante, Geberit, Genesis grupa, Geo-centar, Haby, Hutterer & Lechner, ISO SPAN, KAZ, Koch parkirni sistemi, Lokve, Lorenčić, M Sora Norica, Miha element, MUZA, PPS Galeković, Profine, Rockwool, Samoborka, Sika, Soudal, Uprent, Vaillant, Velux, Visio Domus, Wienerberger i Ytong i brojni drugi, a interes je i ove godine izniman.

 

Na sajmu će izlagati predstavnici graditeljskog sektora: usluge projektiranja, obnove i rekonstrukcija, građenja te uređenja interijera, održivi građevinski materijali i tehnologije, modeli obnove u potresom pogođenim područjima, zelena infrastruktura, promet i energetika, novi trendovi u uređenju interijera, e-mobilnost, energetska učinkovitost i digitalizacija u građevinarstvu, health & well-being koncept, obnovljivi izvori energije, sustavi za uštedu pitke vode, sustavi za upravljanje otpadom i recikliranjem, strojevi i oprema za građevinarstvo, tehnologije i sustavi za održivu hortikulturu.

 

Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba ističe: “Pripreme za drugo izdanje ArhiBau.hr su u punom zamahu. I ove godine, okupit ćemo brojne dionike graditeljskog sektora iz Hrvatske i inozemstva, a stručna javnost graditeljskog i arhitektonskog sektora ponovno će dobiti priliku razmijeniti iskustva i razgovarati o važnim temama. Sudeći po interesu izlagača, očekuje nas vrlo zanimljiv sajamski program, koji će, sigurni smo, privući veliki broj posjetitelja.”

 

Uz sajam, organizirana je i stručna te znanstvena konferencija. Četverodnevni program sajma i konferencije bavi se i drugim važnim temama koje će u ovom trenutku, ali i kroz buduće višegodišnje razdoblje, zaokupljati dionike graditeljskog sektora – od kupaca do dobavljača, od inženjera do izvođača radova, od financijera do upravitelja i osiguravatelja, od laika do profesionalaca, od realnog sektora i civilnog društva do institucionalnog sektora i javne uprave. Glavna tema nosi naziv IZAZOVI OPORAVKA I OTPORNOSTI – dionici će raspravljati o zelenoj i digitalnoj tranziciji koja je uključena u sve projekte rekonstrukcija i novogradnje u budućem višegodišnjem razdoblju, koja uključuje veliki angažman i znanje velikog broja dionika te unosi niz novih pravila ponašanja uspostavljenih radi klimatske, energetske i ekonomske krize koja pogađa Europu i svijet.

 

Pokrovitelji ArhiBau.hr 2022. su: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, Sveučilište u Zagrebu, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i HAZU. Partneri su: Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Klaster nZEB, HUP, IFMA Croatia, HUPFAS i Europan.

 

Potvrđeni članovi znanstvenog odbora konferencije ArhiBau.hr 2022. su: dr.sc. Luca Maria Francesco Fabris iz Politehnike Milano, dekanica Arhitektonskog fakulteta u Podgorici dr.sc. Svetlana Perović, dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu dr.sc. Vladimir Lojanica, dr.sc. Josipa Mijoč s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, dr.sc. Josip Atalić s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, izvanredni profesor Tehničkog veleučilišta Zagreb i predsjednik ICOMOS-a dr.sc. Dražen Arbutina, izvanredna profesorica s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Zrinka Barišić Marenić, dr.techn. Peter Ferschin - izvanredni profesor s Tehničkog univerziteta u Beču, dok programsku sekciju za urbanizam vodi Bojan Linardić - ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj.