tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

11 godina s Vama!

Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

Foto: NAMJEŠTAJ MIMA
Regal je često osnovni element dnevnog boravka, koji definira centralni zajednički prostor, ali i skriva ono što ne želimo da se vidi i otkriva ono čime se ponosimo

Do nedavno su regali za dnevni boravak svojom masivnošću, koja se protezala cijelim zidom od poda do stropa, zagušivali prostore. Današnji moderni dizajn regala prostoru donosi strukturu i rasterećenje. Ne samo zbog veličine, već i odabirom materijala te funkcionalnošću. 

 

Moderni modularni regali nude sve što bi u dnevnom boravku moglo zatrebati - niske elemente za TV i audio sisteme, prostrane komode za pohranu stvari, vitrine i  police za knjige, dekoracija i uspomene. Istovremeno su lagani, elegantni i ne zagušuju interijer, dok ga savršeno organiziraju.

 

U trendu su podjednako drveni, kao i oni s mat frontama ili u visokom sjaju. Iako nema razloga da regali ne budu u svim bojama, najčešće su u pitanju bijela, bež, siva, crna te boja drveta, kao i njihove kombinacije. Njihova jednostavnost omogućuje neutralnu bazu na kojoj se, uz pomoć ukrasa i različitih detalja, u prostoru može graditi priča koja reflektira estetiku i karakter vlasnika prostora.

 

MIMA_REGALI_4 Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

 

Regali za dnevni boravak su rađeni s mišlju da nas što duže zadrže u ugodnosti ambijenta koji kreiraju kroz igru svojih elemenata. Tu su kao podloga za trenutke opuštanja u krugu najmilijih.

 

Kako odabrati regal za dnevni boravak?

 

Adekvatno odabran regal modernog dizajna može i najmanji prostor optički učiniti prostranijim. To se najčešće postiže odabirom materijala kao što su staklo i ogledala te svjetlijom paletom boja, ali i površinama visokog sjaja.

 

MIMA_REGALI_5 Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

 

Želite li da vaš prostor odiše profinjenom elegancijom, dobar odabir su regali sa zatamnjenim staklima, dok oni sa svjetlijim daju dojam čistoće i prozračnosti.

 

Ako u svom prostoru želite stvoriti osjećaj topline i opuštenosti, regali u boji drva su idealan izbor. Željenu dozu elegancije i modernosti dat će im sive ili bijele površine u mat ili sjajnoj izvedbi.

 

MIMA_REGALI_3 Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

 

Bijele fronte visokog sjaja, koje se koriste u modularnom namještaju, optički će povećati i osvijetliti prostor. Jednako tako crne zidne jedinice, premda vrlo elegantne, idealne su za veće interijere i prostrane dnevne boravke.

 

Zidne jedinice za dnevne boravke u crnoj i bijeloj boji zrače posebnom elegancijom, a njihovim kombiniranjem stvara se snažan kontrast koji ostavlja dojam modernosti. 

 

Regali kao rasvjetna tijela

 

Dodatnu dozu profinjenosti, topline i luksuza interijeru daju regali s integriranom led rasvjetom, koja nudi potpuno novu dimenziju stanovanju. To je savršen način da se bijelim toplim svjetlom naglasi harmoničan dizajn i po želji akcentiraju pojedinačni ukrasi, fotografije ili biljke.

 

Odlučite li se za tamniji i neutralniji namještaj, toplinu će mu vratiti dobar odabir tekstila i ukrasa. Lagani, živopisni dodatci u svjetlijim i veselim bojama omekšati će strogost tamnijih nijansi namještaja i u prostor unijeti svojevrsnu razigranost bez dokidanja elegancije.

 

MIMA_REGALI_6 Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

 

Nekonvencionalne kombinacije boja pojačavaju dinamiku interijera i daju mu karakter, dok se glamurozni ambijent postiže odabirom kombinacija boja kao što su tamno siva, bordo, smeđa, crna, srebrna i zlatna.

 

Za ljubitelje skandinavskog stila najbolji odabir su regali kojima dominira svijetlo drvo i bijela boja, minimalizam te funkcionalnost.

 

Bez obzira težite li klasičnom stilu, glamuru, minimalizmu ili skandinavskoj jednostavnosti dobro odabran je onaj regal koji, osim estetike, zadovoljava i funkcionalnošću.

 

MIMA_REGALI_2 Regali za dnevni boravak koji odišu elegancijom i funkcionalnošću

 

Idealan regal za dnevni boravak je onaj koji nudi dovoljno prostora za skriti sve što ne želite da bude viđeno te istaknuti ono čime se ponosite. Njegovo prisustvo treba biti prostorno nenametljivo, no vrhunski funkcionalno, dok njegov dizajn treba omogućiti vlasniku da uz pomoć ukrasa, biljaka, rasvjete i tekstila stvori ambijent po svom ukusu i u prostor unese dio vlastitog karaktera.