tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Visokokvalitetni termistori tvrtke TME za sve potrebe

11 godina s Vama!

Visokokvalitetni termistori tvrtke TME za sve potrebe

Foto: TME
Termistori su nezamjenjiv dio mnogih uređaja i sustava. Koriste se prije svega za mjerenje temperature i pružaju široko područje primjene.

TME Group, globalna prodajna tvrtka za električne i elektrotehničke komponente, nudi širok raspon visokokvalitetnih termistora za različite zahtjeve i područja.

 

Što je termistor?

 

To je toplinski osjetljivi električni otpor s pozitivnom ili negativnom temperaturnom karakteristikom čija se vrijednost reproducibilno mijenja s temperaturom. Najčešće se koriste poluvodički metalni oksidi ili silicij kao otporni materijal. Ovisno o području primjene, koriste se materijali s pozitivnim ili negativnim koeficijentima temperature. Zbog toga se razlikuju dvije vrste termistora: NTC termistori (negativni koeficijent temperature) i PTC termistori (pozitivni koeficijent temperature). NTC termistori se nazivaju i toplinski vodiči i imaju negativni koeficijent temperature. To znači da bolje provode električnu struju pri visokim temperaturama nego pri niskim. S druge strane, PTC termistori ili hladni vodiči bolje provode struju pri niskim temperaturama. Njihov se otpor značajno povećava s porastom temperature. 

 

Gdje se koriste termistori?

 

Glavna značajka termistora je da se njihov otpor mijenja pri promjeni temperature. Stoga se koriste za mjerenje temperature ili ograničavanje struje u uključenom ili stalnom radu. Područje primjene razlikuje se prema vrsti termistora. NTC termistori se koriste prije svega kao senzori temperature u svakodnevnim područjima, poput hladnjaka, detektora požara ili pećnica. Digitalni termometri također sadrže NTC termistore. Ostala područja primjene nalaze se u medicini, industrijskoj elektronici, prijenosu podataka, zrakoplovnoj industriji i prehrambenoj industriji. PTC termistori se koriste, između ostalog, kao platinski senzori za mjerenje temperature i koriste se, na primjer, za potopne cijevi. Također se često koriste u području kućanskih aparata. 

 

Visokokvalitetni termistori tvrtke TME

 

TME Group nudi visokokvalitetne NTC ili PTC termistore različitih proizvođača za svako područje primjene. Kao globalna prodajna tvrtka za elektroničke i elektrotehničke komponente, opremu za radionice i industrijska rješenja automatizacije, TME je stekla ime u industriji tijekom proteklih 30 godina i danas se smatra globalnim igračem. Proizvodi se distribuiraju u sve zemlje svijeta iz modernog središnjeg skladišta u Lodzu, Poljska. U usporedbi s drugim dobavljačima, TME nudi znatno niže cijene za proizvode iste visoke kvalitete. Sjedište tvrtke u Poljskoj omogućuje tvrtki uštedu troškova, što se prenosi na niže cijene za kupce. 

 

Ono što je počelo prodajom iz malog građevinskog vozila 1989. godine, naraslo je do jedne od vodećih tvrtki u industriji s visokomodernim logističkim centrima i preko 1200 zaposlenika. Osnovana u poljskom gradu Łódź od strane braće Zbigniewa i Adama Kuczyńskih, TME danas broji 11 različitih podružnica. Međutim, korijeni tvrtke TME su ostali čvrsto na tlu - tvrtka se i dalje vodi unutar obitelji. Na taj način se kombiniraju prednosti globalnog dosega i obiteljskog upravljanja u jednoj tvrtki. 

 

Na obnovljenoj web stranici možete pronaći pregledan katalog proizvoda koji u sekundama vodi do traženih rezultata. Svi dostupni termistori filtriraju se prema različitim kriterijima. TME nudi preko 600 različitih NTC termistora, kao i širok raspon PTC termistora za svaki zahtjev. Kada pronađete odgovarajući termistor, možete ga lako, brzo i jeftino naručiti putem interneta. Cijeli asortiman termistora tvrtke TME možete pronaći ovdje: https://www.tme.eu/hr/katalog/termistori-ntc_112323/