tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dani arhitekata 7.0 / 2023

11 godina s Vama!

Dani arhitekata 7.0 / 2023

Foto: Andrijana Jurin
Providurova palača u Zadru i Kongresni centar Fortis Club u Falkensteiner resortu u Punta Skali od 20. do 22. travnja ugostit će Dane arhitekata 7.0

Hrvatska komora arhitekata u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata organizira Dane arhitekata 7.0 od 20. do 22. travnja 2023. godine, u Zadru. U nastavku donosimo pregled programa:

 

ČETVRTAK / 20. TRAVNJA

 

Otvaranje Dana arhitekata 7.0 održat će se u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu. Nakon otvorenja održat će se  svečana dodjela medalja godišnjih nagrada HKA.

Poslijepodnevni program će se nastaviti u Providurovoj palači u Zadru, nagrađenoj zgradi autora Ive Letilović i Igora Pedišića, koji su prošle godine za nju bili nagrađeni nagradom UHA-a „Viktor Kovačić“ i nagradom Ministarstva kulture i medije „Vladimir Nazor“.

 

U Providurovoj palači će u popodnevnom programu biti predstavljanje nominacija godišnjih nagrada UHA-e. Predstavljanje nominacije će biti iz kategorija „Neven Šegvić“ za iznimni publicistički, kritički, istraživački i teorijski rad iz područja arhitekture, „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije godišnje ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja, „Drago Galić“ za najuspješnije godišnje ostvarenje na području stambene arhitekture te godišnje nagrade „Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, a radove će u obliku kratkih predavanja prezentirati sami autori.

U večernjim satima zabavljat ćemo se u prostoru Arsenala, koji je udaljen 15 minuta šetnje od Providurove palače.

 

DANI_ARHITAKATA_01 Dani arhitekata 7.0 / 2023PETAK / 21. TRAVNJA

Središnji program Dana arhitekata 7.0 održat će se u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu.

Program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, i ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.

Svečana večera će se također održati u Kongresnom centru Fortis Club

 
SUBOTA / 22. TRAVNJA

Predviđena su tri stručna obilaska u Zadar i okolicu.

1. GRUPA / RAZGLED MAŠKOVIĆA HANA, uz stručno vodstvo

2. GRUPA / RAZGLED VIRA I NINA, uz stručno vodstvo

3. GRUPA / RAZGLED ZADRA, uz stručno vodstvo

Za one koji dolaze već u srijedu i za svu zainteresiranu javnost, a kao uvod u Dane arhitekata 7.0, u srijedu, 19. travnja u 18,00 sati predviđeno je predavanje i razgovor s arhitektima akademika Nikole Bašića u Providurovoj palači.

  
Program stručnog usavršavanja

Sudjelovanje na Danima arhitekata 7.0 se vrednuje s ukupno 20 sati u Programu stručnog usavršavanja HKA-a, a on-line sudjelovanje s 10 sati!

UŽIVO

Područje A građevno – tehnička regulativa 5 sati

Područja B, C, D i E 15 sati

UKUPNO 20 sati

ONLINE

Područje A građevno – tehnička regulativa 4 sata

Područja B, C, D i E 6 sati

UKUPNO 10 satiORGANIZACIJSKI ODBOR OVOGODIŠNJIH DANA ARHITEKATA ČINE:

Rajka Bunjevac ,Matko Vetma,Roman Šilje, Vanja Rister, Nikša Božić, Darko Anton Franceschi, Petar Kozina, Agan Begić, Gabrijela Kosović, Robert Loher

 

Više informacija i obrazac za registraciju potražite na poveznici.