tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

11 godina s Vama!

Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

Foto: CDI Hrvatska
Mozaik Event Centar u Zagrebu će 16. studenog 2023. godine ugostiti svjetske i domaće stručnjake koji će predstaviti korištenje naprednih tehnologija i usvajanje novih procesa na građevinskim projektima i u uredima

Centar za digitalnu izgradnju Hrvatska u suradnji s firmama partnerima, 16.11. u Zagrebu organizira drugu po redu konferenciju digitalnih tehnologija u graditeljstvu pod nazivom DigiDeck23.

 
Zagreb će 16. studenog u Mozaik Event Centru ugostiti svjetske i domaće građevinske stručnjake koji će kroz cjelodnevni program, predavanja i panel diskusije predstaviti korištenje naprednih tehnologija i usvajanje novih procesa na građevinskim projektima i u uredima.
Organizatori su najavili cjelodnevni program konferencije podijeljen u četiri panela:

 
• Primjena digitalnih tehnologija u fazi projektiranja
• Primjena digitalnih tehnologija u fazi izvođenja
• Standardizacija: ključ uspjeha digitalne transformacije graditeljstva.
• Izgradnja budućnosti: Transformativna moć novih tehnologija u građevinskoj industriji.

 

Konferencija_digitalnih_tehnologija_u_graditeljstvu_01 Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

 

„Drugu godinu za redom industriji donosimo konferenciju posvećenu implementaciji i primjeni digitalnih tehnologija u arhitekturi, graditeljstvu i strojarstvu. Nakon uspješne prve godine, DigiDeck23 donosi još zanimljivija predavanja uz podršku partnera poput DCT-a, Amelicor Groupe, Strabaga, Kamgrada, ATP-a, Priora i drugi. Za sve one koji na jednom mjestu žele saznati što je novo u svijetu digitalnih tehnologija u graditeljstvu, DigiDeck je definitivno konferencija koju treba posjetiti“, izjavila je Monika Mlakić, predsjednica Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska.

 
Pored predavačkog dijela, posjetitelji će u sklopu izlagačkog prostora upoznati se s najnovijim softverskim i hardverskim rješenjima u graditeljstvu te uslugama tvrtki koje promiču digitalizaciju i primjenu digitalnih procesa.

Nakon dnevnog službenog programa konferencije, sudionici će nastaviti druženje u Mozaik Event Centru na DigiDeck23 Afterpartyu Powered by Kamgrad & partners.

 

Konferencija_digitalnih_tehnologija_u_graditeljstvu_03 Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

 

Izvođači i digitalizacija

 
Organizatori ističu poseban blok predavanja posvećen primjeni digitalnih tehnologija u fazi izvođenja. Ovaj blok okupit će istaknute predstavnike jednih od najvećih hrvatskih izvođačkih imena, tvrtke Strabag, Spegra, Kamgrad i GP Krk.
U sklopu navedenog bloka predavanje će održati i Antonio Nikolić, BIM Lead iz tvrtke DCT Hrvatska te predstaviti mogućnosti primjene BIM načina rada u fazi izvođenja te ponuditi korisne uvide u izazovima koordinacije strojarskih i elektro instalacija na internacionalnim projektima.

 

Infrastrukturni projekti

 
S obzirom na velika ulaganja Europske Unije i Republike Hrvatske u izgradnju i obnovu željezničke infrastrukture, DigiDeck23 donosi internacionalno iskustvo primjene digitalnih tehnologija i BIM načina rada najvećeg pružatelja usluga javnog prijevoza u Sjevernoj Irskoj. Key-note predavanje na navedenu teme održat će Melanie Dawson, BIM konzultant, te predstaviti proces implementacije BIM načina rada i digitalnih tehnologija javnog trgovačkog društva Translink.

 

Konferencija_digitalnih_tehnologija_u_graditeljstvu_Melanie_Dawson Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

 

A kako izgleda digitalna transformacija iz perspektive javnog naručitelja govorit će Marko Šimac, voditelj sektora za razvoj i informatičku podršku Hrvatskih cesta i dopredsjednik PMI Hrvatska. Šimac će kroz predavanje podijeliti bogato iskustvo i uvid kako se digitalna tranformacija odražava na procese i projekte u javnom sektoru.

 

AI, modularna gradnja, Metaverse i hrvatska start-up scena

 
Novi blok predavanja pod nazivom Izgradnja budućnosti: Transformativna moć novih tehnologija u građevinskoj industriji ove godine donosi aktualne teme poput primjene AI tehnologija, sve popularniju modularnu gradnju, ali i osvjetljuje primjenu građevinskih procesa i kolaboraciju u virtualnom svijetu, Metaversu.

 

Predavanje o osnovama primjene AI-a u graditeljstvu predstavit će Stjepan Mikulić, BIM lead i AI entuzijast koji će sudionike konferencije uvesti u svijet AI-a te ponuditi korisne savjete i pregled dostupnih alata.

 

Konferencija_digitalnih_tehnologija_u_graditeljstvu_04 Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

 

Konferencija_digitalnih_tehnologija_u_graditeljstvu_02 Konferencija digitalnih tehnologija u graditeljstvu - DIGIDECK23

 

Inspirativno predavanje održat će i Junghwo Park, Metaverse arhitekt tvrtke Umdasch Group Ventures te predstaviti revolucionarni virtualni svijet za modeliranje, suradnju i praćenje napretka projekta.

 
O modularnoj gradnji i digitalnim procesima iste, govorit će Jadranko Stjepanović, direktor tvrtke Prior Inženjering, i Stjepan Mihalić, komercijalni direktor tvrtke Jedinstvo Krapina. Stjepanović i Mihalić će istaknuti ključne aspekte modularne gradnje i kako digitalne tehnologije igraju važnu ulogu u optimizaciji internih procesa. Njihovo predavanje donijet će vrijedne uvide u suvremene inovacije koje oblikuju budućnost građevinske industrije u Hrvatskoj.

 
Ove godine organizatori su poseban panel posvetili najnovijim softverskim rješenjima u graditeljstvu nastalima upravo u Hrvatskoj. Panel diskusija okupit će predstavnike digitalnih rješenja Volum3, STAS i Field4Works. U okviru panel rasprave razgovarat će se o inovacijama i digitalnim alatima za projektiranje i upravljanje projektima te o izazovima i prilikama digitalnog razvoja građevinske industrije u Hrvatskoj.


Sudjelovanje

 
U suradnji s Hrvatskim savezom građevinskih inženjera – HSGI, ove godine sudionici konferencije imaju mogućnost ostvariti 7 školskih sati u stručnom području u okviru programa stručnog usavršavanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje.
Cjelokupni program uskoro će biti dostupan putem službene stranice Centra i DigiDecka23. Svoju ulaznicu za DigiDeck23 možete osigurati putem Entrio sustava.

 
Broj mjesta je ograničen, stoga osigurajte svoju kartu na vrijeme!