tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 20 GODINA BAUMITA U HRVATSKOJ

11 godina s Vama!

20 GODINA BAUMITA U HRVATSKOJ

20 godina Baumita u Hrvatskoj
Baumit Croatia, jedna od vodećih tvrtki na području građevinarstva, obilježio je sinoć u velikoj dvorani Hotela Antunović 20 godina uspješnog poslovanja na području Republike Hrvatske.

Baumit ima dvadesetogodišnju tradicijom proizvodnje i plasmana građevinskih materijala, a dio je međunarodnog koncerna w&p Baustoffe GmbH, jednog od vodećih proizvođača fasada i građevinskih materijala u Europi.

Više od 350 poslovnih partnera i ostalih uzvanika do dugo u noć su zabavljali Jelena Rozga cjelovečernjim koncertom, Branko Đurić Đuro sa svojom sjajnom anti stand-up izvedbom predstave „Đurologija“, dok je rođendansku pjesmu Baumitu otpjevala prava Merlinka: Mila Elegović!

Domaćini ovog gala-partyja bili su direktor Baumita Hrvatska, g. Branko Banjeglav, te Dr. Hubert Mattersdorfer, Predsjednik Uprave w&p Baustoffe GmbH te predstavnici vlasnika Dr. Christina Fromme-Knoch i Dr. Michael Junghans.


„Veoma smo ponosni što gotovo 4000 kuća godišnje u Hrvatskoj oblačimo u Baumit fasade te što smo s početnih 8 vlastitih proizvoda do danas narasli na njih čak 30. Nakon otvaranja granica Europe, Baumit je postao model za uspjeh u vremenima globalizacije, širenjem poslovanja na 30 zemalja u 20 godina! Baumit je jedna od vodećih tvrtki u svom području u Hrvatskoj, no vjerujem kako ćemo ubrzo ostvariti i naš ambiciozan plan: biti hrvatski broj 1!, rekao je povodom ove obljetnice g. Branko Banjeglav, direktor Baumita Hrvatska.

Dr. Hubert Mattersdorfer, Predsjednik Uprave w&p Baustoffe GmbH, naglasio je kako je „Baumit Austrija tvrtka s iznimno dugom tradicijom te da je ono što je započelo davne 1810. godine s jednom peći za proizvodnju vapna, postao jedan od najuspješnijih brandova građevinskog materijala u Europi. Izrazio je i veliko zadovoljstvo poslovnim rezultatima u Hrvatskoj naglasivši kako je „ovih 20 godina samo jedan sjajan početak“.

Baumit Croatia predstavlja dio koncerna Wietersdorfer&Peggauer, poduzeća koje u proteklih 123 godine stvara i proizvodi rješenja za svoje korisnike i kupce cementa, vapna i građevinskih materijala. Osnivanje i razvoj tvrtke Baumit Croatia u Hrvatskoj je započelo 1996. godine, s timom od 3 suradnika, 1998. godine je pokrenut vlastiti proizvodni pogon u Siraču čime tvrtka Baumit postaje punopravni hrvatski proizvođač građevinskih materijala. Otvaranjem ureda i skladišnog prostora u Zagrebu 2005.godine, te spajanjem tvrtki Baumit građevinski materijali i w&p Kamen- u jedinstvenu tvrtku Baumit Croatia s prihodom od 105 milijuna kuna, Baumit je danas simbol za stručnost u gradnji te suvremene i visoko kvalitetne proizvode. Baumit je kompanija čija je misija društveno odgovorno djelovanje i razvoj novih koncepata u graditeljstvu, uzimajući u obzir odgovornost prema prirodnim resursima i zaštiti okoliša.

Publisher:
gradimozadar.hr