tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Na Venecijanskom bijenalu otvorena hrvatska izložba to trebamo – to radimo

11 godina s Vama!

Na Venecijanskom bijenalu otvorena hrvatska izložba to trebamo – to radimo

Bijenale
U okviru 15. međunarodne izložbe arhitekture – Venecijanskom bijenalu, u prostorima Arsenala, 27.5.2016 otvorena je izložba to trebamo - to radimo, čija je glavna tema Izvješća s bojišnice.
Hrvatsku na ovoj prestižnoj manifestaciji predstavlja projekt autorskog tima, koji čine Dinko Peračić, Slaven Tolj, Miranda Veljačić i Emina Višnić.

U prisutnosti brojnih uzvanika izložbu su otvorili pomoćnica ministra kulture RH dr. sc Iva Hraste Sočo i povjerenik izložbe i član autorskog tima Dinko Peračić. Pomoćnica ministra je istaknula visoku kvalitetu projekta, čija osnovna koncepcija u cijelosti rezonira s glavnom temom Bijenala, spajajući umjetničku produkciju i socijalne interakcije, promišljanje arhitekture i društva s konkretnim djelovanjem.

Dinko_Peracic_Slaven_Tolj_Miranda_Veljacic_i_Emina_Visnic Na Venecijanskom bijenalu otvorena hrvatska izložba to trebamo – to radimo

Bijenale_03 Na Venecijanskom bijenalu otvorena hrvatska izložba to trebamo – to radimo

Aktualni primjeri arhitektonskih prostora u Splitu, Rijeci i Zagrebu ukazuju, ne samo na visoke potencijale korištenja prostora namijenjenih kulturi, već i na inkluzivnost arhitektonskog promišljanja, koja podrazumijeva aktivno osluškivanje i propitivanje potreba te uključivanje raznovrsnih iskustava.

Također, Hraste-Sočo je zahvalila svima uključenim u projekt na visokoj profesionalnosti i znanju te podršci institucija i organizacija koje su se priključile u procesu nastanka izložbe, čiji je financijski i organizacijski nositelj Ministarstvo kulture RH.


Izvor/Ministarstvo kulture
Publisher:
gradimozadar.hr