tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Daikin proširuje proizvodni program rashladne tehnike akvizicijom talijanskog proizvođača rashladnih uređaja za komercijalne primjene Zanotti

11 godina s Vama!

Daikin proširuje proizvodni program rashladne tehnike akvizicijom talijanskog proizvođača rashladnih uređaja za komercijalne primjene Zanotti

Zanotti rashladni uređaji
Foto: Zanotti
Daikin Industries Ltd. (Osaka/Japan) putem svoje podružnice Daikin Europe N.V. (Ostend/Belgija) odlučila je preuzeti Zanotti S.p.A. (Mantova/Italija) – talijanskog proizvođača rashladnih uređaja za komercijalne primjene.
Za iznos akvizicije od 98 milijuna eura (12.3 milijardi japanskih jena po tečaju 1 euro = 125 japanska jena) DAIKIN preuzima vlasništvo nad dionicama korporacije Zanotti. Završetak akvizicije predviđen je za kraj lipnja 2016. godine.

Ovom akvizicijom Daikin namjerava proširiti svoje poslovanje na europskom tržištu rashladnih uređaja, kao i ojačati svoje poslovanje i poziciju jedinstvenog proizvođača klimatizacijskih i rashladnih sustava. Zanotti je poslovanjem na europskom tržištu razvio široki asortiman proizvoda, od onih koji se koriste u proizvodnji i transportu hrane, do onih za primjenu u kućanstvima. Za zahtjeve svoj proizvodne i servisne mreže prisutne u cijeloj Europi, tvrtka Zanotti je otvorila proizvodne pogone, ne samo u Italiji nego i na velikim tržištima Velike Britanije i Španjolske, što joj je omogućilo da skrati vrijeme od ideje do realizacije i pruži brzi odgovor na najrazličitije potrebe korisnika, te održi konkurentnu prednost u pogledu logističkih troškova.

Svjetsko tržište uređaja komercijalne rashladne tehnike ostvaruje prodajni promet od 4 bilijuna jena godišnje. Od tog iznosa, 800 milijardi jena odnosi se na europsko tržište, koje je drugo po redu odmah nakon sjevernoameričkog tržišta. Povrh toga, u Europi vlada vrlo visoka osviještenost u pogledu zaštite okoliša - uvedeni propisi za uštede energije za hladnjake i zamrzivače/rashladne uređaje za prehrambene primjene su nastavak na već postojeće propise za klimatizacijske uređaje. Ovakvo okruženje u Europi omogućit će tvrtki Daikin da u potpunosti iskoristi svoje tehnologije usmjerene energetskim uštedama.

Povećan broj novih brendova i sve veća zabrinutost u pogledu sigurnosti hrane u Europi zahtijevaju kontrolu kvalitete prehrambenih proizvoda. Zbog toga se pri svakom koraku rashladnog lanca - od skladištenja do transporta prehrambenih proizvoda - koriste hladnjaci i zamrzivači,  sve dok proizvodi ne stignu do krajnjeg korisnika.

Kako većina tržišta trgovina s prehranom mijenja svoj put od velikih trgovačkih lanaca u predgrađima prema malim gradskim trgovinama, predviđa se daljnja potražnja za novim uređajima, i zamjenom starih hladnjaka i zamrzivača. Ovakav razvoj tržišta usmjerava potražnju prema proizvođačima s postojećim širokim asortimanima proizvoda, koji mogu ponuditi rješenja za cjelokupni rashladni lanac sa sustavima koji će odgovarati potrebama svake pojedinačne trgovine.
Na tržištu rashladnih uređaja za trgovine prehranom, Daikin je do sada nudio jedinstvene sustave s povratom topline za grijanje i hlađenje i spojem na rashladnu tehniku, za male trgovine u Japanu i Europi, uključujući sustave upravljanja za višu uštedu energije, rashladne uređaje za pomorske kontejnere i rashladnu tehniku za skladišta prehrambenih proizvoda. Ipak, taj opseg poslovanja tvrtke pokrivao je samo dio cjelokupnog rashladnog lanca.

Zahvaljujući ovoj akviziciji, Daikin će biti u mogućnosti pružiti raznovrstan asortiman proizvoda na europskom tržištu za sve primjene u rashladnom lancu u rashladnoj tehnici za hlađenje i duboko smrzavanje. Osim toga, primjenom tehnologija razvijenih u proizvodnji klimatizacijskih sustava na postojeće Zanotti proizvode, Dakin će biti u mogućnosti osigurati dodanu vrijednost proizvoda uz vrhunske uštede energije.  Daikin kao vodeći proizvođač klimatizacijskih i rashladnih sustava, uz proširenje svog proizvodnog programa rashladnih uređaja za prehrambene primjene u Europi, nastavlja s razvojem svojih postojećih proizvodnih programa, uključujući vodene sustave za grijanje i hlađenje. Počevši s Europom, Daikin planira nastaviti s proširenjem svog poslovanja na tržištu rashladnih uređaja za prehrambene primjene u Aziji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, gdje se očekuje značajan porast tržišta.


Više o Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. je tvrtka u stopostotnom vlasništvu tvrtke Daikin Industries Limited i glavni europski proizvođač klimatizacijskih sustava, dizalica topline i sustava rashladne tehnike, sa oko 5,700 zaposlenih diljem Europe i proizvodnim pogonima sa sjedištima u Belgiji, Češkoj, Italiji, Njemačkoj, Turskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Globalno, Daikin je poznat po svojem pionirskom pristupu razvoju proizvoda i neprikosnovenoj kvaliteti i raznovrsnošću integriranih rješenja. S više od 90 godina iskustva u razvoju i proizvodnji HVAC (grijanje, ventilacija, klimatizacija) opreme, Daikin je predvodnik na tržištu dizalica topline.
Publisher:
gradimozadar.hr