tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP  „IGRA U OTVORENOM PROSTORU“, 11.10.2016., HOTEL INTERNATIONAL, ZAGREB

11 godina s Vama!

MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP  „IGRA U OTVORENOM PROSTORU“, 11.10.2016., HOTEL INTERNATIONAL, ZAGREB

Igra u otvorenom prostoru
Foto: Nigle Thorne
U današnjem urbaniziranom, ubrzanom svijetu fokusiranom na razvoj visokotehnoloških društava jedan od ključnih elemenata za uspjeh je kvalitetno ulaganje u našu budućnost - u našu djecu. Jedan od najbitnijih čimbenika razvoja djeteta u zdravu, kreativnu i uspješnu osobu je - IGRA.
Prostor predviđen za kvalitetnu dječju igru danas nestaje u jeku urbanizacije, a zamjenjuju ga virtualni i umjetni prostori za igru. Kako bi podigli svijest o problemu i educirali zainteresiranu stručnu javnost o principima i trendovima, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata organizira međunarodni stručni skup pod nazivom „Igra u otvorenom prostoru"  kojim će se sveobuhvatno obraditi problematika igre djece u otvorenim prostorima formalnim i neformalnim dječjim igralištima.

Foto_AK_madrid_igraliste MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP  „IGRA U OTVORENOM PROSTORU“, 11.10.2016., HOTEL INTERNATIONAL, ZAGREB
Koji su to trendovi u planiranju i oblikovanju prostora za igru? Primjena recikliranih materijala u uređenju igrališta kao nužnost ili trend? Kako možemo planirati i dizajnirati sigurna dječja igrališta? Kako mi kao stručnjaci možemo odgovoriti na pitanje sigurnosti prostora za dječju igru? Koji su to novi europski standardi i zakonska regulativa? Kakve su sprave budućnosti u prostorima za dječju igru, i što možemo ponuditi djeci s poteškoćama u razvoju?

To su samo neka od pitanja kojima ćemo se baviti i na koja ćemo u sklopu ovog skupa dati odgovor.

S tim u vidu skup okuplja krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere, sociologe, pedagoge, psihologe i predstavnike relevantnih institucija odgovornih za planiranje i izgradnju prostora za djecu.

Foto_AK_madrid_park MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP  „IGRA U OTVORENOM PROSTORU“, 11.10.2016., HOTEL INTERNATIONAL, ZAGREB
Ključni govornici skupa će predstaviti "igru" u različitim aspektima svog stručnog djelovanja, a očekuju se renomirani predavači iz Danske i Njemačke te iz Slovenije i Srbije.

Skup se organizira pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Skup će otvoriti osim organizatora i visoki uzvanici, među kojima ističemo podžupana Grada Ljubljane, gdin. Janeza Koželja, veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Anders Christian HougÅrd, veleposlanice Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Smiljana Knez, veleposlanice Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Mira Nikolić te glavnog regionalnog direktora tvrtke Kompan, gdin. Lars Gunnar Bjerrea.

Suradnja je ostvarena s Hrvatskom komorom arhitekata, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i tvrtkom Abraxas.
Sponzori ovog skupa su tvrtke: Eurotramp Trampoline iz Njemačke, ACO građevinski elementi d.o.o., Semmelrock Stein + Design d.o.o. i Funexperts d.o.o. iz Hrvatske. Potporu su iskazali i Turistička zajednica Grada Zagreba i tvrtka Moj Balkon.

Ovaj događaj završavamo otvorenjem međunarodne izložbe Društva krajinskih arhitektov Slovenije, Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije i Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, pod nazivom „Zelena infrastruktura“, gdje će se predstaviti radovi triju država sa područja krajobrazne arhitekture. Ovo je gostujuća izložba koja se ove godine u svibnju otvorila u Ljubljani, u organizaciji Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Uz brojne uzvanike koji će otvoriti izložbu, međunarodno druženje zatvorit će se uz prigodni domjenak.

Otvorenje izložbe je omogućio Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada te će se otvoriti u prostorijama ZG Foruma, na adresi Gajeva 27 u Zagrebu, s početkom u 19:30 h. Izložba će biti otvorena do 22.10.2017. te se može razgledati u radno vrijeme ZG Foruma.
Skup se boduje od strane Hrvatske komore arhitekata u sklopu stručnog usavršavanja.

Skup se boduje od strane Hrvatske komore zdravstvenih radnika (Strukovni razred za djelatnost radne terapije) sa 14 bodova za aktivno sudjelovanje i 12 bodova za pasivno sudjelovanje.

Skup će se bodovat i od strane sljedećih komora: Hrvatska psihološka komora, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora, Hrvatska komora socijalnih radnika i Hrvatske komora inženjera graditeljstva. Broj bodova objavit će se naknadno.

Prijave na skup su otvorene na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i moguće su uz uplatu kotizacije, dok je ulaz na izložbu slobodan.

Prijave se zaprimaju od današnjega dana, tako da se uz prijavni obrazac šalje i potvrda o uplati.


KOTIZACIJE:


Kotizacija do 2.10.2016. – 280 kn / 38 €
Studenti – 230 kn / 31 €
Kotizacija za sve nakon 2.10.2016. – 350 kn / 47 € 


UPLATE:


Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata

Meksička 1
10 000 Zagreb
www.hdka.hr

MB: 3437299
OIB: 75289198230

žiro račun: 2484008-1106006235
IBAN: HR5124840081106006235
SWIFT: RZBHHR2X
Model 00 ili 99.

Naznaka: Kotizacija “IGRA U OTVORENOM PROSTORU”, 11.10.2016.


PROGRAM_HR
PROGRAM_ENG


PRIJAVNICA_doc
Publisher:
gradimozadar.hr