tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 BARTOLI DESIGN - STRUČNJACI ZA DIZAJNIRANJE STOLICA

11 godina s Vama!

BARTOLI DESIGN - STRUČNJACI ZA DIZAJNIRANJE STOLICA

Bartoli Design - Napi
Foto: Bartoli Design
Bartoli Design poznata je tvrtka za dizajn različitih vrsta namještaj, no stolice na poseban način sačinjavaju njihovu priču.
Kako je rođen dizajn stolice? "Stolica je klasik za dizajnere: ona predstavlja ikonu projekta dizajna, te bi svaki dizajner htio imati barem jednu stolicu u svojem portfoliu. S obzirom na uspješan ishod u tom području, našem uredu često pristižu upiti za dizajniranje novih modela. Dizajnirati smislenu stolicu kompleksna je tema. Danas na tržištu postoji mnogo sjedišta za stolice, izrađenih od vrlo različitih materijala i za svačiji ukus. Racionalno nema potrebe za tim, no na tržištu postoji mnogo zahtjeva za dizajniranjem novih modela. Sjedište je stereotip u čovjekovoj kulturi (Ettore Sottsass rekao je; da su stolice još uvijek mali privatni tron na kojem svatko može odmoriti svoju malu, privatnu moć...), kao i jedan od najčešće korištenih stvari u svakodnevnom životu.

BartoliDesign BARTOLI DESIGN - STRUČNJACI ZA DIZAJNIRANJE STOLICA
Sastojci potrebni za projektiranje stolice su jednostavna kombinacija strukture, ergonomije i estetike ali ne nužno tim redoslijedom. Stolica je zapravo cijeli komplet s drugim dijelovima dizajna, puno više nego kod drugih proizvoda. Stolica mora biti udobna, čvrsta i ugodna s obje strane.

Tri modela stolica - Breeze, Napi i Sen-Do - pokazuju da je njihov dizajn neodvojiv od izbora materijala. Doista, inspiracija iz koje smo započeli već intimno spajanje materijala i način njihove obrade. Oni imaju posebnu ulogu među sastojcima projekta, koji proizlaze iz fascinacije, magije koja je izazvana odnosom s materijalima: dodiruje ih, oblikuje, rad nečije ruke osnovni je korak svakog projekta." Objasnila je Anna Bartoli 

BREEZE

Dizajniran da zadovolji udobnost i estetske potrebe javnih prostora, ima savijene aluminijske cijevi okvira od lijevane šasije i injekcijskim prešanjem dobivenu polipropilenu teksturu za sjedalo i naslon. Dostupna je u nekoliko boja, od kojih su neke protupožarne. Izuzetno čvrsta i lagana stolica.
CarloBartoli-Breeze-Segis-04 BARTOLI DESIGN - STRUČNJACI ZA DIZAJNIRANJE STOLICA

NAPI

Sjedalo i naslon izrađeni su od fleksibilnog poliuretanskog materijala. Dostupna je u bijeloj, sivoj, smeđoj, arktički plavoj i boji cigle. Napravljena u jednom komadu te sadrži zaokruženo savijanje, koje označava prijelaz iz sjedala na naslonjač. Noge mogu biti napravljene od lakiranih metala (bijela ili siva) ili punog drveta (orah-boja obojenog pepela i brušenog pepela, prirodnog ili sivo-obojenog).

BartoliDesign-Napi-Bonaldo-14 BARTOLI DESIGN - STRUČNJACI ZA DIZAJNIRANJE STOLICA

SEN-SU i SEN-TO za Da a

Sen-su je metalna verzija, izrađena od čeličnih šipki i cijevi, koje su zavarene zajedno s vanjskom teksturom laka. Dostupna je u devet boja.

Sen-to karakterizira ručno tkanje; može se koristiti za vanjsku upotrebu i intenzivno korištenje. Dostupna je u dvije boje koje odgovaraju metalnom okviru, isto tako mogu biti lakirane u devet boja.

Sen-su i Sen-to su dizajnirane za vanjsku upotrebu iako su prikladne i za uporabu u zatvorenom prostoru.

BartoliDesign-SenTo-Daa-13 BARTOLI DESIGN - STRUČNJACI ZA DIZAJNIRANJE STOLICA
Publisher:
gradimozadar.hr