tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 POSJETITE 43. MEĐUNARODNI SAJAM NAMJEŠTAJA AMBIENTA

11 godina s Vama!

POSJETITE 43. MEĐUNARODNI SAJAM NAMJEŠTAJA AMBIENTA

43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije
Foto: Ambienta
Ambienta, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom velesajmu.
Na 20.000 četvornih metara, u punih sedam paviljona, taj će projekt ove godine biti prezentiran u redizajniranom obliku, i to kroz tematske priče. Tako će AmbiDOM predstaviti sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora, AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve, AmbiENERGO biomasu i pelete dok će Ambi DESIGN DISTRICT predstaviti novitete u  industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera. 

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja bit će predstavljene brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.

U partnerskoj suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri HGK, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će najznačajniji domaći proizvođači kao što su Spin Valis, Contorte, Prima namještaj i drugi proizvođači i izvoznici; Pan Parket i PPS Galeković među najvećim su domaćim proizvođačima parketa i podova; Šerif export-import Glina i Cedar Kastav, značajni su u pilanskoj obradi i izvozu drvnih prerađevina te Spačva i DI Slavonija kao proizvođači furnira, prozora i vrata, parketa, a tu su i proizvođači peleta Šišarka, Drvenjača, Mundus Viridis...

Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera. Moderna kretanja podrazumijevaju inovacije i poboljšanja, kreću se prema ekologiji i očuvanju okoliša, miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad.

Tako ćemo imati prilike vidjeti dizajnerske izloške iz područja namještaja, kuhinja, kupaonica, uredskog namještaja i namještaja za opremanje objekata, školskih i predškolskih objekata,  rasvjete, zavjesa i ostalih proizvoda za unutrašnje uređenje koje će pokazati: A1 format, Admiral, Buba interijeri dizajn, Cedrus, Dizz Concept, Drvostil, Duplić i Duplić, Klizi, Era grupa, Galeković Design, Interijer Color, Javorović, Stolarija Knapić, Naprijed, Slavonija drvna industrija, Sven, tapetarija Franjić i Teding.  

U paviljonima AMBIENTE pokazat će svoje novitete hrvatski i inozemni izlagači sa programima svih vrsta namještaja, proizvoda za unutrašnje i vanjsko uređenje, repromaterijala, strojeva za drvnu industriju i vrata i prozora.

Reprezentativan izložbeni program pokazat će i kolektivni nastup devetnaest kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, (CCOIC), Hebei. Također, svoj program izložit će i hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

U  pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, te sve sastavnice Zagrebačkog holdinga.
Potporu projektu daju i resorna ministarstva; Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo obrta i poduzetništva, Ministarstvo gospodarstva te Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska  udruga poslodavaca i Hrvatske šume.
Uz snažan stručni program, brojne prostorne i zabavne atrakcije te brojne  nagrade za posjetitelje od kojih izdvajamo kuhinju po odabiru u vrijednosti od 30.000 kuna, svatko može pronaći  inspiraciju i oplemeniti svoj dom.

Sajam je otvoren od 10 do 19 sati,  a u petak i subotu do 20 sati. Više informacija potražite na www.zv.hr/ambienta.
Publisher:
gradimozadar.hr