tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Najveća sendvič fasada od tekstilnog betona u Meinheimu

11 godina s Vama!

Najveća sendvič fasada od tekstilnog betona u Meinheimu

Foto: Solidian
Zahvaljujući inovativnim tekstilnim armaturama tvrtke Solidian u Meinheimu je izvedena najveća sendvič fasada od tekstilnog betona
Vrlo elegantne ploče vitkog izgleda stvaraju osobito lijep efekt spajanja ploča s prozorskim okvirima. Zahvaljujući tankom načinu gradnje bilo je moguće ne samo postići znatne uštede betona, već je investitoru sada na raspolaganju i više unutarnje površine. 

Sandwichfassade_EastsiteVIII_ Najveća sendvič fasada od tekstilnog betona u Meinheimu
Prednosti načina gradnje tekstilnim betonom osobito su izražene u gradnji fasada: zahvaljujući primjeni tekstilnih armatura debljine građevinskih elemenata mogu se smanjiti za do 80 %. Budući da se debljina građevinskih dijelova kod „sendvič” fasada u pravilu određuje samo zbog potrebne pokrivenosti betonom radi osiguranja zaštite od korozije u skladu s normom Eurocode 2, vanjski građevinski elementi moraju posjedovati debljinu od najmanje 80-100 mm. S armaturama od staklenih ili ugljičnih vlakana moguće su vitkije izvedbe jer one ne korodiraju: za prijenos naprezanja prianjanja između armature i betona potrebna je pokrivenost betonom od 10-15 mm tako da su potpuno dovoljne debljine građevinskih elemenata od 20-30 mm.
Publisher:
gradimozadar.hr