tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova za očuvanje i razvoj prirodne baštine u Hrvatskoj

11 godina s Vama!

Gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova za očuvanje i razvoj prirodne baštine u Hrvatskoj

Foto: strukturnifondovi.hr
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj pod nazivom „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, kroz koji je osigurano 196 milijuna kuna za projekte koji će doprinijeti gospodarskom, kulturnom i turističkom razvoju odredišta prirodne baštine u Hrvatsko
Provedba projekata obuhvaća ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu, edukativne i interpretativne sadržaje te programe za posjetitelje, a sve kako bi se osiguralo povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te broja posjetitelja odredišta prirodne baštine. Projekti moraju biti usmjereni i na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti.

„Ulaganje u održivi razvoj prirodne baštine otvara brojne prilike za gospodarski, društveni i turistički razvoj, prvenstveno na lokalnoj i regionalnoj razini. Osigurali smo gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova kako bi omogućili uspostavu boljeg sustava upravljanja prirodnom baštinom i tako doprinijeli održivom društveno-gospodarskom razvoju na razini cijele države“, izjavila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2 milijuna kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti 20 milijuna kuna.

Sredstva su osigurana u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Na natječaj su mogu javiti javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima kojima je osnivač jedinica područne i/ili lokalne samouprave, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti za ulaganja u zaštićeno područje. Projekt je moguće prijaviti u suradnji s partnerima, odnosno s jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave, organizacijama civilnog društva, regionalnim razvojnim agencijama i uredima turističke zajednice.

Više informacija o ovom natječaju dostupno je na poveznici:
Publisher:
gradimozadar.hr