gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 


VILLAS COLLECTION


205785744 VILLAS COLLECTION


Kontakt

Zahvat obuhvaća dvije dvojne (polugrađene) kuće. Svaka od njih se sastoji iz dvije dvoetažne stambene jedinice. Kao takve formirale su četiri kubusa koji se izmiču horizontalno i vertikalno. Na ovaj način se dobro uklapaju u nagib i oblik parcele, te planske parametre i stvaraju zanimljivu oblikovnu igru. Svaki kubus je obojan u drugi ton, što je posebno primjetno na stražnjoj, sjevernoj fasadi.

Svaka stambena jedinica ima i bazen s južne strane s pratećim sunčalištem, koji je povezan s nekoliko stepenica s vanjskom kuhinjom i blagovanje. S tih pozicija omogućen je prekrasan pogled na zaljev. Čestica je položena uz postojeću prometnicu, koja prolazi pored parcele na sjeveru i istoku. Parcela je kosa, s nagibom koji pada prema jugoistoku, prema moru.

Arhitektonskim rješenjem objekt je zamišljen u suvremenom arhitektonskom izrazu s ravnim krovom. Djelomično će biti obloženo lomljenim kamenom, a djelomično štokovanim kamenom iz lokalnog nalazišta u koršama visine cca 50 cm. Građevina je pravokutna, razvedenog tlocrta iz dva spojena volumena, koja se dosljedno ugradila u kosi teren.
Ostali projekti: Prostor-Split d.o.o.