tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU

11 godina s Vama!

PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU

Čovjek u stanu provodi gotovo 70 % vremena, te upravo ambijent stambenog prostora odražava ličnost osobe koja u njemu živi, njeno raspoloženje, odnos prema obitelji.
Zadatak dizajnera interijera nije samo dizajnirati vizualno lijep interijer, već  ga učiniti udobnim i funkcionalnim mjestom za stanovanje. Svaki  prostor zahtjeva drugačiji pristup, odabir različitih materijala, rasvjete, namještaja. U nepreglednoj ponudi raznih vrsta prirodnih i umjetnih materijala ponekad se teško snaći, a za pomno istraživanje materijala i proizvoda na tržištu često smo i vremenski ograničeni.
Prilikom stvaranja ambijenta stambenog prostora uz odabir namještaja, boje zidova i rasvjete vrlo je bitan odabir materijala za oblaganje podova i  zidova. Ipak često nepravedno zanemarene, a stvaraju veliku razliku u ambijentu prostora, jesu zavjese.
Načini prekrivanja prozora mijenjali su se kroz povijest i taj se proces nastavlja.

0-11 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: Burlap drapes
0-12 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: Houzz
0-13 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: Fancitaste.tumblr


Zavjese su mnogo više od komada odabranog materijala koji nas štiti od izravne sunčeve svjetlosti ili nam pruža privatnost noću. Bitna karakteristika zavjesa je otvaranje što jasnijeg pogled prema vani, uz istovremeno što bolje zaklanjanje unutrašnjosti od vanjskih pogleda. Oblikom i bojom, zavjesa možemo korigirati, naglasiti ili povezati određene dijelove prostora.  
Prilikom odabira zavjesa za pojedini prostor bitna je namjena i orjentacija prostorije , te količina svjetlosti  koju  želimo propustiti. Zavjese mogu biti neutralne a možemo ih i uskladiti  s bojama i namještajem koji dominiraju interijerom ili ih jednostavno podrediti karakteru prostora.  Kombinacija tankih i debelih zavjesa, duple zavjese, zavjese od svile, pliša ili lana stvorit će zanimljiv i poseban  ugođaj.
Black-out zavjese napravljene su od tkanina koje sprečavaju prolaz dnevnog svjetla, te mogu biti dodatno obrađene na negorivost. Obavezne su u hotelima i apartmanima kao dodatni element za zamračivanje.  

0-23 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: NeimanMarcus
0-22 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: Indulgy
0-21 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: Home Design that’s


Kod javnih objekata i poslovnih prostora danas se koriste zavjese izrađene od materijala  sa zvučnom i toplinskom izolacijom, svjetlosnom refleksijom i uštedom energije.
Poseban efekt  postiže se i metalnim  zavjesama. To su dekorativne zavjese koje izgledaju poput lanaca, a u interijeru djeluju poput mreže. Izrađene su od galvaniziranog aluminija, te su zbog svojih karakteristika pogodne za interijere i eksterijere.
Metalne lančaste zavjese mogu biti jednobojne ili u kombinaciji boja. Specijalna tehnologija omogućuje apliciranje linija, krugova, logotipova, te slika po vlastitom izboru.

3-1 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: DUT interijeri
3-2 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: DUT interijeri
3-4 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor: DUT interijeri
3-5 PRIMJENA ZAVJESA U INTERIJERU
Izvor:DUT interijeri

Zavjese doista pružaju neizmjerne mogućnosti prilikom uređenja interijera. Upotpunjuju prostor, unose živost, dodaju umirujući efekt i svakako zaslužuju biti završni element koji ističe osobnost prostora. 

Kontakt:

Biljana Pažin

Dizajn i uređenje interijera

Dobrilina 1a, Split

mob: +385 (0)91 4691 789

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Publisher:
gradimozadar.hr