tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Rezidencijalna vila B&R

11 godina s Vama!

Rezidencijalna vila B&R

Foto: Marko Ercegović
Rezidencijalna vila B&R uz more u Ražnju
Rezidencijalna vila B&R, dizajnirana za belgijsku obitelj, uz more u Ražnju, razvija se zajedno s uređenim okolišem, prateći teren čije visinske razlike su savladane kamenim podzidima od 0,8-3 m.
Pojedini podzidi dio su ukopanog dijela vile, a pojedini tvore ukopane garaže pod vrtom ili zidove ljetne kuhinje, čime se arhitektura preklapa sa okolišem.

ecoing_houseBR_01-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

Oblikovanje i koncept slova U ove vile, ukupne veličine 500 m2,  proizlazi iz odnosa parcele lijepih vizura i orijentacije. Krakovi forme zbog toga su različitih duljina i kuteva, pomalo svinuti oko centrale terase, osmišljene za boravak u hladu. Ovaj oblik proizlazi također i iz mikrolokacije, zbog koje su dimenzije krakova takve da se vila svojim gabaritom uklapa u urbanističku matricu.

Vila je projektirana u poluetažama te je katnosti prizemlje+kat.

ecoing_houseBR_15-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

Prema moru se nastavlja sunčalište sa bazenom dimenzija 4,6x11m, uz bazen je ljetna kuhinja, a vila je na ovu stranu otvorena staklenim stijenama kako bi se postigla integracija boravka vani i unutra.

ecoing_houseBR_05-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

Preostala su pročelja zatvorenijeg karaktera, kako bi se intima boravka u vili zaštitila od prilazne ulice, ali i staze nasuprot kojom mještani prilaze plaži. Na ovoj strani nalazi se samo jedan kutni otvor te se svjetlo dobiva preko krovnih prozora, sa svih strana štiteći stanovnike od pogleda.

ecoing_houseBR_04-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

Kroz glavni ulaz direktno se pristupa kuhinji sa izbom i wc-u. Ulaskom u prostor otvara se centralni dvoetažni dio sa galerijama, stepenicama i blagovanjem koji se nadovezuju na kuhinju i terasu sa pergolom, namjenjenom za boravak tjekom cijelog dana, te dnevni boravak u poluetaži.

ecoing_houseBR_10-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

Na katu, u najistaknutijem dijelu vile, smještena je roditeljska soba sa transparentno kupaonicom u staklenoj stijeni i garederobom sa kutnom staklenom stijenom, iz koje se pruža pogled na more i bazen te gostinjska spavaća soba, orijenirana na stražnje dvorište, kao i dvije dječje spavaće sobe sa kupaonicama i zajedničkom terasom prema moru te radnom prostorijom koja ima pristup stražnjem dvorištu.

ecoing_houseBR_14-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

Projektantski koncept bio je svakoj prostoriji podariti jedinstven doživljaj, te ih učiniti prostorno povezanom cjelinom koja se pretače i spaja sa okolišem, kako bi boravak za vrijeme odmora imao prirodan morski i mediteranski ugođaj kojem doprinosi i okoliš sa autohtonim biljnim vrstama.

Arhitektura vile je razigrani bijeli blok koji se prekida velikim staklenim stijenama sa lijepim vizurama i kontaktom sa okolišem.

ecoing_houseBR_03-2880_Custom Rezidencijalna vila B&R

U ovom projektu želja klijenta je bila da se u interijeru nalazi namještaj suvremenih hrvatskih dizajnera pa se tako u blagovaonici nalazi TT stol od ELEMENTA koji su dizajnirali Numen/For Use. Stol je izrađen od masiva hrasta iz Slavonije, "Quercus robur slovanica". Završna obrada je izvedena u visokokvalitetnim prirodnim uljima tako da čuvaju i naglašavaju prirodne karakteristike drveta.

Lokacija: Hrvatska, Ražanj, Sevid
Godina gradnje: 2016.
Površina: 500m2

AUTOR: Ivana Dabrović, dipl.ing.arh., ECOING d.o.o.
SURADNIK: Maja Tutavac, dipl.ing.arh.

SURADNICI
Projekt konstrukcije: KAP4 d.o.o. ( Nikola Miletić )
Elektrotehnički projekt: ETS Farago d.o.o. ( Alen Farago )
Projekt vodovoda i odvodnje: Mrazek d.o.o. ( Štefica Mrazek, Stjepan Mrazek )
Projekt termotehničkih instalacija: GREMIO d.o.o. ( Mladen Babić )
Projekt bazenske tehnike: MAKRO 5 Projekt d.o.o. ( Vladimir Zelić )
Projekt krajobraznog uređenja: Horting Sisak d.o.o. ( Lucas A. Werft, D.Pospišil )
Troškovnik: Marija Babojelić

PROJECT MANAGER & NADZOR INVESTITORA
Tim Coulson ( First Property Croatia )

FOTOGRAFIJE
Marko Ercegović, Vojo Bašić
IZVOĐAČI
M-P-Beton d.o.o.
Servis Zaninović d.o.o.
Horting Sisak d.o.o.
Stolarija Branko Rudolf
VOTEX d.o.o.

PROIZVODI
ELEMENT, TT stol
Boffi S.p.A., ICELAND kada
STO Ltd., Stolit Milano fasadna žbuka
rasvjeta DELTALIGHT, BEGA
Publisher:
gradimozadar.hr