tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Jumpthegap - budućnost kupaonskih prostora

11 godina s Vama!

Jumpthegap - budućnost kupaonskih prostora

Pobjednik jumthegap 2014/2015
Foto: Roca
Održan prvi 'jumpthegap talk' susret u Zagrebu
Po prvi puta Zagreb je bio domaćin 'jumpthegap talk' susreta namijenjenog mladim profesionalcima i studentima arhitekture i dizajna iz Hrvatske. Na okruglom stolu održanom na temu: 'Kupaonice budućnosti' na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu etablirani stručnjaci iz područja dizajna i arhitekture podijelili su s prisutnima svoje vizije stvaranja novih, inovativnih i održivih arhitektonsko-dizajnerskih rješenja i koncepata u dizajnu kupaonskih prostora.

Josep_Congost_direktor_Roca_centra_za_dizajn_i_inovacije_2 Jumpthegap - budućnost kupaonskih prostora
Pripremiti kupaonske prostore za današnje i sutrašnje potrebe korisnika vrlo je kompleksno i zato je ovo natječaj o novim idejama, Josep Congost

Raspravi u Zagrebu prisustvovao je i Josep Congost, direktor Roca Centra za dizajn i inovacije te član žirija ovogodišnjeg, sedmog izdanja 'jumpthegap' natječaja koji je predstavio uvjete za sudjelovanje na natječaju namijenjenom stručnjacima i studentima iz područja dizajna i arhitekture. 

„Pripremiti kupaonske prostore za današnje i sutrašnje potrebe korisnika vrlo je kompleksno i zato je ovo natječaj o novim idejama. Idejama u koje će biti implementirane nove tehnologije. Za sudjelovanje je potrebna inovativna i svježa  ideja koju treba pametno prezentirati i navesti zašto je relevantna za budućnost“, izjavio je direktor Roca centra za dizajn i inovacije, Josep Congost.

prof Jumpthegap - budućnost kupaonskih prostora
prof. Miščević, Martina Džoja Barišić, marketing Roca, Josep Congost i Sergio Castro

Studenti i mladi profesionalci do 35 godina svoje sudjelovanja na ovom prestižnom natječaju mogu prijaviti  zaključno s 15. ožujka dok je rok za predaju radova i projekata 19. travnja.  Ove godine dodjeljuju se nagrade u iznosu od 26.000 € unutar tri natječajne kategorije što je rekord svih dosadašnjih izdanja. Nagrade u iznosu od 10.000 € dodjeljuju se u kategorijama studenti i profesionalci dok se posebna nagrada dodjeljuje za održivost u visini od  6.000 € od strane Međunarodne zaklade We Are Water (We Are Water Foundation). 

b-twist_pobjednik_2014-2015 Jumpthegap - budućnost kupaonskih prostora
Pobjednički rad jumthegap 2014/2015

'jumpthegap talk' susreti održavaju se u različitim gradovima diljem svijeta u organizaciji grupacije Roca te uz suradnju i podršku Barcelona Design Centra BCD za promicanje dizajna s ciljem afirmacije i promocije međunarodnog dizajnerskog natječaja 'jumpthegap'. Sedmo izdanje natječaja za kreativne prijedloge koji donose nove i inovativne koncepte u kupaonice, vodeći se inovativnim rješenjima za predviđanje ljudskih potreba, kao i transformacijom snova i želja korisnika u stvarnost ove se godine podudara i s važnom obljetnicom – 100 godina postojanja španjolske grupacije Roca.

struni_iri_jumthgap Jumpthegap - budućnost kupaonskih prostoraStručni žiri natjecanja

U dosadašnjih šest izdanja u međunarodni natječaj uključilo se 112 zemalja s više od 14.600 sudionika koji su prijavili preko 2.300 projekata čime se ovaj natječaj pozicionirao kao jedan od najvažnijih natječaja u dizajnu kupaonskih prostora. Tradicionalno, žiri je sastavljen od arhitekata, dizajnera i profesionalaca predanih razvoju dizajna. Neki od članova žirija bili su predsjednici u prethodnim izdanjima natjecanja, kao što su Benedetta Tagliabue ili Ma Yansong, dok je ovogodišnji predsjednik žirija poznati i priznati arhitekt Patrick Schumacher, direktor Zaha Hadid Architects. 

Više informacija o međunarodnom dizajnerskom natječaju dostupno je na web stranici: http://www.jumpthegap.net/en/
Publisher:
gradimozadar.hr