tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hrvatske plaže na jednom mjestu
Hrvatske plaže na jednom mjestu

Sve hrvatske plaže od sada jednostavno pretražite na portalu www.beachrex.com
Gregor Balažic, autor projekta BeachRex, predstavlja web portal www.beachrex.com na kojem je u ovom momentu predstavljeno više od 1000 plaža Hrvatske. Uskoro će na istom mjestu biti predstavljeno i 1500 plaža Francuske, Španjolske i Italije. Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu nastajala je 4 godine.

BeaxhRex-phot-23-Gregor_Balaic Hrvatske plaže na jednom mjestu
Gregor Balažić - autor projekta Beach Rex

Gregor Balažic je nakon nekoliko godina poziva plaža napustio posao u velikoj kompaniji, kupivši kamper, kameru sa dobro pripremljenim planom i vizijom započinje svoj put i istraživanje plaža Mediterana. To je rezultiralo ogromnom zbirkom od 50.000 fotografija, 2.500 video snimaka i 3D sfernih snimaka, te više od 500.000 informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži. Svi ovi podaci zastupljeni su na modernoj web stranici, a u planu je i mobilna aplikacija koja će omogućiti posjetiteljima plaža ili radnicima u turizmu, da u skladu s visokim standardima prezentacije plaža na www.beachrex.com, i njihova vlastita plaža bude prisutna.

BeaxhRex-photo-03- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Plaže Hrvatske svrstane su po sljedećim područjima:
Istra, Kvarner, Lika i Dalmacija. Dalmacija se dalje dijeli na područja Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika.

BeaxhRex-photo-05- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Posebno su predstavljene otočke plaže (Brač, Čiovo, Cres, Hvar, Korčula, Krk, Lošinj, Murter, Pag, Pašman, Rab, Ugljan, Vir i Vis). Sve te plaže Gregor je osobno posjetio, fotografirao, snimio i zabilježio podatke o ponudi i turističkoj infrastrukturi.

BeaxhRex-photo-07- Hrvatske plaže na jednom mjestu

BeachRex uvodi novi, visoki standard predstavljanja svake pojedine plaže. Svaka plaža predstavljena je visoko kvalitetnim fotografijama, video i 3D sferno snimcima, koji omogućuju promatranje plaže iz svakog kuta. Uz to također možete vidjeti i naći informacije o parkiralištu, putu do plaže, navigaciji i trajanju putovanja od mjesta noćenja do plaže, trenutno vrijeme na plaži, trenutnu temperaturu vode, vremensku prognozu za sljedeće dane, web kamere na plaži.

BeaxhRex-photo-11- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Nadalje, BeachRex navodi i vrstu plaže (npr. pijesak, šljunak, prirodna hladovina, i dr.), popunjenost, prikladnost u ovisnosti od korisnika plaže (obiteljska, za istraživače, za zabavu), kao i detaljne informacije o mogućnostima turističkog smještaja na plaži, restoranima, sportskim sadržajima i animaciji. Na raspolaganju je ukupno oko 200 podataka za pojedinu plažu. Svaki posjetitelj može dodati svoj komentar i ocijeniti plažu.

BeaxhRex-photo-12- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Korist BeachRex prezentacije plaža je u činjenici, da je svim turistima omogućeno pronaći plažu koja odgovara njihovim vlastitim preferencijama. Npr., obitelji s malom djecom odmah će pronaći pogodne plaže u područjima za koja su zainteresirane, a isto tako i entuzijasti kojima je na prvome mjestu sport i zabava. Sistem omogućuje i direktnu rezervaciju smještaja na individualnoj plaži.

BeaxhRex-photo-14- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Pronalaženje najprikladnije plaže svim korisnicima web stranice www.beachrex.com olakšano je na nekoliko načina: sa intuitivnim filtriranjem, svrstavanjem plaža u šest grupa, u ovisnosti od vrste terena ili tri vrste prema zanimanju korisnika, popis plaža prema glavnim turističkim destinacijama ili sa klikom na mapu Google Maps i izbor plaže.

BeaxhRex-photo-15- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Na Google Maps su fotografije plaža BeachRex pogledane preko 1.5 milijuna puta u samo 6 mjeseci. Web stranicu najviše posjećuju Nijemci (25 % posjetitelja), slijede Slovenci, Poljaci, Česi, Austrijanci, Mađari, Hrvati, Slovaci, Talijani i Amerikanci. Facebook BeachRex ima već preko 38.000 obožavatelja.

BeaxhRex-photo-16- Hrvatske plaže na jednom mjestu

BeachRex želi pomoći turističkim destinacijama i davateljima smještaja, da ravnopravno zastupaju svoju plažu i ponudu. Cilj BeachRex je i pomoć turističkim djelatnicima kroz središnju stranicu za plaže. Dakle, web stranica pogodna je i za jednostavnu prezentaciju turističkih usluga, turističkih organizacija, mjesta, regija pa čak i države.

BeaxhRex-photo-19- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Svrha projekta BeachRex je olakšati odabir turistima, tako da prvo biraju plažu a prema njoj i turistički smještaj, jer plaža je mjesto gdje će provesti veći dio dana. Upotreba BeachRex korisniku štedi mnogo vremena kada je u potrazi za svojom plažom iz snova, a uz to ima i najbolju kontrolu nad cjelokupnom ponudom. BeachRex uvodi novu razinu kvalitete na području prezentacije i ponude plaža. Vizija projekta BeachRex je predstaviti sve plaže svijeta na jednom mjestu.
Publisher:
gradimozadar.hr