tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hrvatske plaže na jednom mjestu

11 godina s Vama!

Hrvatske plaže na jednom mjestu

Sve hrvatske plaže od sada jednostavno pretražite na portalu www.beachrex.com
Gregor Balažic, autor projekta BeachRex, predstavlja web portal www.beachrex.com na kojem je u ovom momentu predstavljeno više od 1000 plaža Hrvatske. Uskoro će na istom mjestu biti predstavljeno i 1500 plaža Francuske, Španjolske i Italije. Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu nastajala je 4 godine.

BeaxhRex-phot-23-Gregor_Balaic Hrvatske plaže na jednom mjestu
Gregor Balažić - autor projekta Beach Rex

Gregor Balažic je nakon nekoliko godina poziva plaža napustio posao u velikoj kompaniji, kupivši kamper, kameru sa dobro pripremljenim planom i vizijom započinje svoj put i istraživanje plaža Mediterana. To je rezultiralo ogromnom zbirkom od 50.000 fotografija, 2.500 video snimaka i 3D sfernih snimaka, te više od 500.000 informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži. Svi ovi podaci zastupljeni su na modernoj web stranici, a u planu je i mobilna aplikacija koja će omogućiti posjetiteljima plaža ili radnicima u turizmu, da u skladu s visokim standardima prezentacije plaža na www.beachrex.com, i njihova vlastita plaža bude prisutna.

BeaxhRex-photo-03- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Plaže Hrvatske svrstane su po sljedećim područjima:
Istra, Kvarner, Lika i Dalmacija. Dalmacija se dalje dijeli na područja Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika.

BeaxhRex-photo-05- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Posebno su predstavljene otočke plaže (Brač, Čiovo, Cres, Hvar, Korčula, Krk, Lošinj, Murter, Pag, Pašman, Rab, Ugljan, Vir i Vis). Sve te plaže Gregor je osobno posjetio, fotografirao, snimio i zabilježio podatke o ponudi i turističkoj infrastrukturi.

BeaxhRex-photo-07- Hrvatske plaže na jednom mjestu

BeachRex uvodi novi, visoki standard predstavljanja svake pojedine plaže. Svaka plaža predstavljena je visoko kvalitetnim fotografijama, video i 3D sferno snimcima, koji omogućuju promatranje plaže iz svakog kuta. Uz to također možete vidjeti i naći informacije o parkiralištu, putu do plaže, navigaciji i trajanju putovanja od mjesta noćenja do plaže, trenutno vrijeme na plaži, trenutnu temperaturu vode, vremensku prognozu za sljedeće dane, web kamere na plaži.

BeaxhRex-photo-11- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Nadalje, BeachRex navodi i vrstu plaže (npr. pijesak, šljunak, prirodna hladovina, i dr.), popunjenost, prikladnost u ovisnosti od korisnika plaže (obiteljska, za istraživače, za zabavu), kao i detaljne informacije o mogućnostima turističkog smještaja na plaži, restoranima, sportskim sadržajima i animaciji. Na raspolaganju je ukupno oko 200 podataka za pojedinu plažu. Svaki posjetitelj može dodati svoj komentar i ocijeniti plažu.

BeaxhRex-photo-12- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Korist BeachRex prezentacije plaža je u činjenici, da je svim turistima omogućeno pronaći plažu koja odgovara njihovim vlastitim preferencijama. Npr., obitelji s malom djecom odmah će pronaći pogodne plaže u područjima za koja su zainteresirane, a isto tako i entuzijasti kojima je na prvome mjestu sport i zabava. Sistem omogućuje i direktnu rezervaciju smještaja na individualnoj plaži.

BeaxhRex-photo-14- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Pronalaženje najprikladnije plaže svim korisnicima web stranice www.beachrex.com olakšano je na nekoliko načina: sa intuitivnim filtriranjem, svrstavanjem plaža u šest grupa, u ovisnosti od vrste terena ili tri vrste prema zanimanju korisnika, popis plaža prema glavnim turističkim destinacijama ili sa klikom na mapu Google Maps i izbor plaže.

BeaxhRex-photo-15- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Na Google Maps su fotografije plaža BeachRex pogledane preko 1.5 milijuna puta u samo 6 mjeseci. Web stranicu najviše posjećuju Nijemci (25 % posjetitelja), slijede Slovenci, Poljaci, Česi, Austrijanci, Mađari, Hrvati, Slovaci, Talijani i Amerikanci. Facebook BeachRex ima već preko 38.000 obožavatelja.

BeaxhRex-photo-16- Hrvatske plaže na jednom mjestu

BeachRex želi pomoći turističkim destinacijama i davateljima smještaja, da ravnopravno zastupaju svoju plažu i ponudu. Cilj BeachRex je i pomoć turističkim djelatnicima kroz središnju stranicu za plaže. Dakle, web stranica pogodna je i za jednostavnu prezentaciju turističkih usluga, turističkih organizacija, mjesta, regija pa čak i države.

BeaxhRex-photo-19- Hrvatske plaže na jednom mjestu

Svrha projekta BeachRex je olakšati odabir turistima, tako da prvo biraju plažu a prema njoj i turistički smještaj, jer plaža je mjesto gdje će provesti veći dio dana. Upotreba BeachRex korisniku štedi mnogo vremena kada je u potrazi za svojom plažom iz snova, a uz to ima i najbolju kontrolu nad cjelokupnom ponudom. BeachRex uvodi novu razinu kvalitete na području prezentacije i ponude plaža. Vizija projekta BeachRex je predstaviti sve plaže svijeta na jednom mjestu.
Publisher:
gradimozadar.hr