tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 KAKO DO ENERGETSKI UČINKOVITIH UREĐAJA?

11 godina s Vama!

KAKO DO ENERGETSKI UČINKOVITIH UREĐAJA?

Foto: gradimozadar.hr
Organizirano povezivanje trgovaca i instalatera u promotivne aktivnosti programa Fiesta radi postizanja energetskih ušteda u kućanstvima
U županijskoj komori Zadar predstavljen je projekt Fiesta. Projekt koji je započeo još 01. listopada 2014. godine provodi niz aktivnosti u promociji energetske uštede u kućanstvu. Jedna od mjera energetskih ušteda i smanjenja potrošnje energije provodi se tako da energetski savjetnik projekta obilazi obiteljska kućanstva s djecom te mjeri potrošnju i sugerira promjene kojima se mogu ostvariti uštede. Na ovaj način 140 kućanstava u Zadru će dobiti konkretne savjete za uštedu, ali i mogućnost osvajanja vrijednih nagrada, poput inverter klima uređaja ili bojlera s kojim se ostvaruju uštede, dok su sva kućanstva darovana led žaruljama, produžnim kabelom i brtvom za vrata/prozore.

Fiesta_utede_3 KAKO DO ENERGETSKI UČINKOVITIH UREĐAJA?
Ana Bajlo, voditeljica projekta Fiesta

Kako bi što veći broj građana mogao provesti mjere energetske uštede Odjel za energetsku učinkovitost grada Zadra, pod voditeljicom Anom Bajlo osmislio je model kojim će prodavatelji energetski učinkovitih proizvoda, materijala i sustava dati građanima popuste na kupnju.

Fiesta_utede_1 KAKO DO ENERGETSKI UČINKOVITIH UREĐAJA?
Zainteresirani predstavnici zadarskih tvtki

Na organiziranom radnom sastanku održanom 14.03.2017. okupila se nekolicina tvrtki, zainteresiranih za sudjelovanjem u ovoj aktivnosti, među prisutnima su bili predstavnici tvrtki Babić, Ytong, Henkel, Gorenje studio, EVN, Jakov Bakić... Pritom im je predstavljen otvoreni javni poziv za uključenje u Lokalnu potrošačku grupu Zadar, kojim ih se poziva da daju podršku akciji odobravanjem popusta na kupovinu visoko energetski učinkovitih proizvoda i usluga iz svoje ponude.

Fiesta_utede_5 KAKO DO ENERGETSKI UČINKOVITIH UREĐAJA?
Marin Pašić, energetski savjetnik projekta Fiesta

Brojne prednosti za sudionike
Svi materijali i proizvodi sudionika biti će promovirani putem programa Fiesta, a to znači putem promotivnog pulta Fiesta, Fiesta facebook stranice, dok će gradimozadar.hr portal također poduprijeti akciju promotivnim objavama.Cijela aktivnost funkcionirat će na način da će svi zainteresirani građani moći podići besplatan bon te posjetiti označena Fiesta prodajna mjesta i ostvariti uštede na kupovinu. Dodatna pogodnost za tvrtke svakako je i mogućnost promocije putem mnogih drugih Fiesta aktivnosti pa tako i sajma energetske učinkovitosti.

Način uključenja u Lokalnu potrošačku grupu
Uključivanje je moguće ispunjavanjem iskaza interesa unutar kojega je potrebno navesti popuste i proizvode s kojima se sudjeluje u akciji. Sudjelovanje se može prijaviti odmah, a zadnji rok za prijavu je 05. svibnja 2017. godine.

Rezultati dosadašnje provedbe projekta Fiesta
Obilaskom kućanstava pokazalo se da je u zadraskim kućanstvima gotovo uvijek potrebna promjena rasvjete, zatim izolacija fasada, ali i zamjena uređaja onima viših energetskih razreda. Kao najveći potrošači energije u kućanstvu navedeni su bojler i perilica rublja, dok je među uređajima frižider najmanji potrošač.

Očekivani ukupni rezultati projekta Fiesta
Očekuje se ostvarenje uštede energije od 279 MWh/god, ulaganje u visoko energetski učinkovite sustave od 40.000 EUR-a, poticanje proizvodnje energetski učinkovitih sustava od 116 MWh/godišnje, te smanjenje staklenilkih plinova od 87 t CO2.

Više informacija pronađite ovdje: http://www.grad-zadar.hr/vijest/opce-vijesti-28/grad-zadar-poziva-instalatere-i-trgovce-energetski-ucinkovitih-sustava-kucanskih-uredaja-i-izolacijskih-materijala-na-prijavu-na-javni-poziv-3684.html
Publisher:
gradimozadar.hr