tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Obuka trenera po programu CROSKILLS

11 godina s Vama!

Obuka trenera po programu CROSKILLS

Foto: gradimozadar.hr
OD 31. OŽUJKA 2017. KREĆE IZOBRAZBA GRAĐEVINSKIH RADNIKA
Zagreb, 22. ožujka 2017. – Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u okviru europskog projekta CROSKILLS, u subotu 25. ožujka 2017. od 09:00 do 17:00 sati održat će se obuka trenera za izobrazbu građevinskih radnika po programu CROSKILLS. Projekt CROSKILLS razvija sustav cjeloživotne izobrazbe građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti za 6 osnovnih građevinskih zanimanja, koji će omogućiti jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika osobito nakon osnovnog obrazovanja ili početničkog rada. 

Osim u Zagrebu, ovakve obuke održavaju se od veljače do travnja u nekoliko gradova –Garešnici, Vinkovcima, Puli i Požegi, za stotinjak budućih trenera – majstora građevinara i profesora strukovnih građevinskih škola, koji će u prvih 12 trening centara diljem Hrvatske obučavati radnike vještinama energetski učinkovite gradnje. U veljači su, kroz prvi obrazovni ciklus za trenere, u kontekstu energetske učinkovitosti obrađena 3 građevinska zanimanja - zidar, fasader i soboslikar ličilac. Obuka u Zagrebu označava početak drugog obrazovnog ciklusa koji obuhvaća još 3 zanimanja - krovopokrivače, tesare i montere suhe gradnje.

U POŽEGI, 31. OŽUJKA, KREĆU PRVE IZOBRAZBE RADNIKA
Na javni se poziv za provođenje izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS prijavilo preko 20 strukovnih škola i ustanova za obrazovanje odraslih. Pri kraju je obuka trenera, a od 31. ožujka započinju i izobrazbe radnika koje će se provoditi u 12 odabranih trening centara, dostupne svim kvalificiranim, nekvalificiranim, zaposlenim i nezaposlenim radnicima. Određeni broj izobrazbi do kolovoza 2017. sufinanciran je sredstvima projekta CROSKILLS, te će tako izobrazba biti besplatna za prvih 1200 zainteresiranih radnika. Informacije o terminima i uvjetima prijave dostupne su u samim trening centrima, te na internetskim stranicama projekta www.croskills.hr.

Osim Obrtničke škole Požega, u kojoj se 31. ožujka i 1. travnja održava prva izobrazba radnika po programu CROSKILLS, ostali trening centri u kojima će radnicima na raspolaganju biti izobrazba i certificiranje za energetski učinkovitu gradnju jesu: Srednja škola Bedekovčina; Graditeljska škola Čakovec; POU Marinković u Garešnici; Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac; Graditeljsko-geodetska škola Osijek; Industrijsko-obrtnička škola Pula; Strukovna škola Sisak; POU Libar u Slavonskom Brodu, Učilište Cibalae u Vinkovcima, POU Omega u Virovitici; te Zagrebačko učilište.

U okviru projekta, trening centri opremljeni su nastavnim priručnicima i suvremenim demonstracijskim modelima energetski učinkovite gradnje, koja olakšavaju proces učenja i unaprjeđuju praktični dio izobrazbe, a praktični rad će se, osim na modelima u trening centrima, odvijati i kod industrijskih partnera odnosno na gradilištu. Posebna pozornost posvećena je novim materijalima, proizvodima i tehnologijama koje se primjenjuju u izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih zgrada s naglaskom na izvođenje zgrada gotovo nulte energije, koji trenutačno nisu uključeni u programe strukovnog obrazovanja.
Publisher:
gradimozadar.hr