tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sat za planet zemlju

11 godina s Vama!

Sat za planet zemlju

Večeras 25. ožujka u 20.30 h isključimo svjetla za planet Zemlju!
I ove godine Grad Zadar se priključuje akciji „Sat za planet Zemlju“. Večeras, 25. ožujka u 20:30 sati isključit će se na jedan sat rasvjeta u Foši.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode u cijelome svijetu organizira deseti - jubilarni „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 68 gradova, uključujući zagrebačku Katedralu, dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Dioklecijanovu palaču, zadarsku Fošu, cijelu makarsku rivijeru itd.

WWF ovu akciju u Hrvatskoj organizira uz podršku UNESCO-a.
Publisher:
gradimozadar.hr