tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 SVI PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA!

11 godina s Vama!

SVI PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA!

Od 4. do 7. travnja Zagrebački velesajam priprema koncepcijski redizajnirane PROLJETNE SAJMOVE u skladu s poslovnom strategijom jačanja sajamske djelatnosti
Pod sloganom „OBNOVIMO HRVATSKO GOSPODARSTVO“ ove godine terminski i sadržajno objedinjena su četiri tematski povezana međunarodna sajamska projekta: EMAT kao 9. sajam zaštite okoliša i komunalne opreme, INTERKLIMA kao 24. sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije, GRADITELJSTVO ili 40. sajam građenja i opremanja te INTERPROTEX - 12. sajam zaštite osoba i imovine.

Pokrovitelj PROLJETNIH SAJMOVA u novom ruhu je Grad Zagreb koji nastavlja pružati veliku podršku projektima Zagrebačkog velesajma. Ovi sajmovi obuhvaćaju vrlo snažan stručni konferencijski program, s temeljnim ciljem profesionalnog i stručnog susreta gospodarstva i poduzetnika navedenih struka s domaćim i inozemnim tržištem te predstavnicima znanstvene zajednice i institucionalnim nositeljima oblikovanja navedenih sektora gospodarstva. Bit će to prigoda da se posjetiteljima Proljetnih sajmova, stručnoj i široj javnosti prezentira širi uvid u nacionalnu strategiju i kretanja u području zaštite okoliša, graditeljstva i energetske učinkovitosti do 2030. godine, te noviteti vezani uz komunalnu opremu i zaštitu osoba, imovine i podataka, kao i prezentira inovativna rješenja razvoja gradova. 

U fokusu: B2B susreti – Austrijsko gospodarstvo u Hrvatskoj
Posebna najava tiče se najavljenog značajnog posjeta velike delegacije austrijskih tvrtki, ukupno njih 23, u okviru Austrijsko-hrvatskog gospodarskog susreta na temu tehnologije zaštite okoliša, graditeljstva i infrastrukture. Delegaciju će predvoditi predsjednik Koruške gospodarske komore.

Konferencije, simpozij, radionice, paneli… 

Panel rasprava: Hrvatsko graditeljstvo do 2030
Cilj je odgovoriti na pitanja: Kakve neophodne promjene očekuju hrvatski građevinski sektor? Imamo li dobro osmišljene dugoročne strategije? Koliko su trajne u odnosu na dinamiku političkih struktura svake 4 godine ili čak u kraćem razdoblju? Ima li Hrvatska dovoljno kompetentnih ljudi za provedbu strategija? Što aktualna postava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja planira nametnuti kao razvojne procese u razdoblju do 2020 pa onda do 2030?

Green talks za građanstvo i upravitelje zgrada: Kako brzo, jednostavno i učinkovito obnoviti zgradu iliobiteljsku kuću?

Put u kružno gospodarstvo
Druga međunarodna tehnološka konferencija tvrtke Tehnix na kojoj će se predstaviti najnovije tehnologije, strojevi i oprema proizvedene u Hrvatskoj kojima se postižu ciljevi cirkularne ekonomije i održivi razvoj.

Smart Cities – pametnim rješenjima do održivog grada
Cilj je ukazati na konkretna rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima. Koliko je koncept ‘pametnoga grada’ zaživio u Hrvatskoj? Financiranje pametnih rješenja. Alternativni načini financiranja poput crowdfundinga na konkretnim primjerima. Povlačenje sredstva europskih strukturnih fondova.

Zelena gradnja – Zelena energija
Teme u fokusu - ENERGIJA: Biogorivo-plin, drvna masa; GRADNJA - bio prirodna gradnja, zelena gradnja, energetska učinkovitost; ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA - arhitektura i gradnja ekološkim i prirodnim materijalima

Od svih ostalih događanja i zanimljivih prezentacija valja spomenuti i 24. Međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2017, zatim 13. Konferenciju o termografiji, susrete i razgovore pod nazivom Privatna zaštita 2017: Prevencija – Zaštita – Sigurnost, tematska zbivanja zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu, te Informatizacija u vatrogasnoj zajednici.

Demonstracije, vježbe, zanimljivosti…
Posebno zanimanje izazvat će vatrogasni timovi i demonstracija procesa školovanja potražnih pasa kroz prikaz disciplina poslušnosti, motivacije i traženja kao i traženje unesrećene osobe iz simulirane ruševine. 

Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku pogledati i svoju prekršajnu evidenciju. Upravo za takvu mogućnost pobrinulo se Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i za ostali edukativno prezentacijski program; informacije i savjeti o sigurnosti u prometu, testiranje poznavanja prometnih propisa kod djece i dr. Na izložbenom dijelu demonstrirat će korištenje opreme za motocikliste, uređaj za nadzor brzine kretanja vozila kao i uređaje za mjerenje prisutnosti alkohola u organizmu, a moći će se isprobati i vožnja motocikla na simulatoru.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske organizirat će izložbu vojne opreme i naoružanja koju koristi vojna policija i na kojoj će prezentirati naoružanje, uniforme, zaštitnu odjeću i obuću te posebne uređaje, a moći će se uživo vidjeti demonstracija dresure pasa. 

Hrvatska_kupaonica2 SVI PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA!
Nakon ISH "Hrvatska kupaonica" predstavlja se na Zagrebačkom velesajmu

Kratki prikaz manifestacija i događanja u izložbenom dijelu Sajma:

Zaštita okoliša • Komunalna oprema • Građenje i opremanje • Grijanje i klimatizacija • Obrada pitkih voda • Energetika • Zaštita osoba, imovine i podataka

Gospodarenje otpadom izazov je i obveza. Sajam EMAT ima ulogu jačanja svijesti o potrebi ekološkog pristupa u svim aspektima gospodarskog razvoja. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu. GRADITELJSTVO okuplja proizvođače građevinskih materijala, građevinske stolarije,  opreme za unutarnje uređenje, mehanizacije te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost izgradnje. INTERKLIMA donosi aktualne teme vezene za  energetsku obnovu zgrada, najbolja i energetski najučinkovitija rješenja u sustavima grijanja i klimatizacije te upotrebi obnovljivih izvora energije. Safety-security sajam, INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane i predstaviti novitete u području tehničke i mehaničke zaštite, tjelesne zaštite i zaštite od požara.

„Hrvatska kupaonica“ premijerno se predstavlja hrvatskoj publici na proljetnim sajmovima!
Hrvatska gospodarska komora inicirala je projekt „Hrvatska kupaonica“ u kojem je okupila pet renomiranih hrvatskih tvrtki koje su zajedničkim snagama sastavili i opremili kupaonicu u tri varijante odnosno cjenovna razreda. Na sajmovima će po prvi put biti izložena luksuzna kupaonica inspirirana hrvatskom čipkom i maslinovim drvom, a koja je premijerno predstavljena na sajmu ISH, o čemu smo pisali ovdje.

Partneri Proljetnih sajmova
Proljetne sajmove prati snažna institucionalna podrška: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatski ceh zaštitara, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska vatrogasna zajednica, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr
Publisher:
gradimozadar.hr