tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dorijan Rajković nastavlja predsjedati HUPFAS-om

11 godina s Vama!

Dorijan Rajković nastavlja predsjedati HUPFAS-om

Foto: HUPFAS
Na godišnjoj skupštini HUPFAS-a izabrano novo vodstvo i definirani ciljevi za ovu godinu
Udruga HUPFAS je nedavno u utvrdi Stari grad u Đurđevcu održala godišnju skupštinu. Izabrano je novo vodstvo na mandat od 2 godine. Za predsjednika je jednoglasno izabran Dorijan Rajković iz I.T.V. Murexina koji tako nastavlja na toj čelnoj poziciji već sedmu godinu zaredom, za koordinatora tehničke skupine izabran je Tomislav Golubić iz tvrtke Lasselsberger-Knauf, Sonja Gajić iz RÖFIX-a će i dalje voditi marketinšku grupu, tim za lobiranje predvodit će Željko Pecak iz tvrtke Lasselsberger-Knauf te Grga Ivezić iz Samoborke dok će aktivnosti vezane uz odnose s javnošću voditi Anđelka Toto-Ormuž iz ROCKWOOL Adriatica.

Udruga je uspješno financijski zatvorila 2016. godinu te je predstavljeno financijsko izvješće za prošlu godinu. Kako je udruga jedan od važnijih nositelja projekta Croskills financiranog od strane EU, predstavljene su započete aktivnosti tijekom prošle kao i one planirane za ovu godinu. Ovaj je samo jedan od projekata i aktivnosti koje će udruga imati tijekom 2017. godine a koje imaju za cilj podizanje razine znanja i svijesti kako kod investitora i donositelja odluka tako i kod krajnjih korisnika o prednostima ugradnje toplinsko fasadnih sustava kroz promoviranje energetske učinkovitosti u novogradnji i energetskim obnovama. Kao jedan od načina promocije aktivnosti udruge bit će nedavno pokrenuta inicijativa Obnovimo Hrvatsku koju je HUPFAS potaknuo zajedno s HSZG-om i HUEC-om.

Pored predstavnika 19 članica udruge skupštini su prisustvovali i gosti iz Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge energetskih certifikatora, HUP-a, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su ujedno i održali uvodnu prezentaciju o nedavno raspisanim projektima energetske obnove nakon koje je razvila rasprava. „Prijeti li nam nedostatak radne snage u graditeljstvu za poslove energetske obnove“ naziv je panela tijekom kojeg su predstavnici tvrtki članica iznijeli ključne probleme koji ih muče tijekom angažmana u takvim projektima. Kao jedan od većih prepreka istaknut je problem nedostatak kvalificirane radne snage, nedostatak kontinuiteta u financiranju projekata obnove višestambenih zgrada zbog kojeg tvrtke ne mogu osigurati kontinuitet u planiranju proizvodnje i zapošljavanju.

Nakon službenog dijela uzvanici su obišli srednjovjekovnu utvrdu i Muzej Grada Đurđevca s likovnim postavom.
Publisher:
gradimozadar.hr