tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Savjeti za preseljenje

11 godina s Vama!

Savjeti za preseljenje

Savjeti za preseljenje
Kupili ste ili preuredili svoj novi dom, što sad sa svim stvarima koje trebate preseliti?

Preseljenje može biti jako stresan događaj ali uz pomno osmišljenu organizaciju i ovo može proći vrlo ugodno i zabavno. Prije svega dajte si dovoljno vremena, isplanirajte svoje radnje unaprijed.

 
Već mjesec dana prije roka preseljenja počnite polako otvarati ladice, police, ormare i odbacivati za smeće sve one beskorisne stvari koje vam zapravo nikada više neće trebati.

  

Odbacivanje nepotrebnih stvari iz kuće oslobađa i vašu energiju, sasvim sigurno ćete se osjećati bolje sa svakom vrećicom u kontejneru za smeće.

Pritom mislite i na sve one stvari koje bi nekome mogle biti korisne, stare igračke, odjeća, obuća, mogle bi razveseliti nekog vašeg poznanika, susjeda, a možete se odlučiti i za Crveni križ, Caritas i sl.

  
Sada kad ste odbacili sve nepotrebne stvari, a ostaju vam dva tjedna do preseljenja, vrijeme je da nabavite kartonske kutije velikih dimenzija i počnete slagati sve ono što možete, npr. Posteljinu, ljetnu odjeću i obuću ukoliko je zima i obratno, sve knjige koje ne čitate, suđe bez kojega možete.

 
Tjedan dana prije preseljenja ostaje vam dobro razmisliti koja vam je najnužnija odjeća, obuća i suđe. Sve ostalo spakirajte u kutije.

Namještaj dobro očistite iznutra, izvana i oko njega bilo da ga selite ili da ostaje tu, to će vam uštedjeti vrijeme kod samog preseljenja.

 

Za preseljenje probajte odvojiti minimalno dva dana. Okupite vaše dobre prijatelje da vam pomognu prilikom preseljenja. Probajte pritom organizirati i malu zakusku kako bi sve prošlo što ugodnije. Kada ispraznite vaš stari dom, nastojte ga temeljito očistiti i to je to!

 

Sretno vam preseljenje!

 

 

Publisher:
gradimozadar.hr